“Brutale” autodieven knippen gat in auto om alarm uit te schakelen

Alarm uitschakelen kan ook zo.
Bild Alarm uitschakelen kan ook zo.
In Berlijn hebben enkele autodieven een gat geknipt in de achterkant van een BMW. Door de opening in het plaatwerk, links van de tank, sneden ze de accukabel door zodat het alarm niet af zou gaan.

Het ging volgens de Duitse krant Bild om een BMW 430i cabriolet die in Duitsland 55.000 euro kost. De dieven stalen de airbags en het navigatiesysteem. De eigenaar (48) van de 252 pk sterke BMW deed aangifte van de nieuwe, brutale diefstalmethode. De schade bedraagt naar verluidt enkele duizenden euro's. 

Schadebedrijven

In Nederland en Duitsland zijn bendes actief die zich specialiseren in het roven van airbags, navigatiesystemen en andere interieurdelen. Deze worden vaak doorverkocht aan schadebedrijven, die daarmee beschadigde auto's repareren. In België is deze methode om het alarm uit te schakelen nog niet gesignaleerd.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  Pff, op de Oost Europese automarkten vindt je alles terug, is geen geheim ,de Duitse RTL heeft er zelfs een reportage over uitgezonden maar de politie doet niks en kan ook niks,de triestige waarheid.Is je airbag gepikt,voor 100€ vindt je daar je ontbrekend deel,alsook pinkers,koplampen ,noem maar op.

 • Toni van belle

  Mogen ze bij mij ook eens proberen ,4 camera's voor en achter live te volgen via 4g. Opgeslagen in de cloud . Die stekker kunnen ze niet uittrekken. + Alle dure onderdelen gemerkt met radio actieve unieke verf. Makkelijk te traceren tot bij de bron.

 • wim rooyakkers

  Kennis van zaken hebben ze in ieder geval.

 • Jacques Van de Velde

  Oude alarmsystemen hadden een in de sirene ingebouwde batterij en bij het afschakelen van de hoofdbatterij ging meteen het alarm in werking........zijn ze met de gevorderde technologie nu dommer geworden of wat is dat ???

 • Pieter-Jan De Wolf

  Raar dat het door snijden van de accu kabel werkt om alarm te omzijlen. Bij vw(vag) wordt bij het ontkoppelen van de accu bij Contact uit het alarm direct geactiveerd met aan bakup accu in de alarm hoorn en dit stopt niet gaat zeker half uur of langer af dan. Dan zal er hier wel meer gebeurd zijn dan enkel accu loskoppelen