Stoffel Vandoorne.
Volledig scherm
Stoffel Vandoorne. © Photo News

Wordt Stoffel Vandoorne als outsider voor de zege de opvolger van Jacky Ickx in legendarische 24 uur van Le Mans?

AutosportLe Mans, het is en blijft een naam als een klok in de autosport en iedere sportliefhebber heeft al eens van het Franse stadje en zijn wereldvermaarde 24-uursrace gehoord. Hoewel de Belgen de naam hebben specialisten in de uithoudingsraces te zijn, is het al van 1982 geleden dat een Belg de race nog won. In dat jaar behaalde Jacky Ickx met een Porsche 956 de laatste van zijn zes zeges. Dit jaar behoort Stoffel Vandoorne, in 2019 al derde algemeen, tot de outsiders voor de zege in de 89ste editie van de 24 uur van Le Mans. Een situatieschets.

4 reacties

 • Jeffrey Meykens

  2 maanden geleden
  Kan jammer genoeg enkel akkoord zijn met onderstaande reacties, Stoffel is gewoon te zachtaardig, om de top te bereiken moet je buiten massa's talent ook de nodige agressie hebben om voor de overwinning te strijden, vraag maar aan Lewis en Max!
 • Peter Berg

  2 maanden geleden
  Het was al van vorig seizoen duidelijk dat Mercedes geen toekomst ziet in SVD. Vorig jaar moest Hamilton vervangen worden en ze haalden Russell voor 1 wedstrijd. Nu is De Vries eerste vervanger.
 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  Volgens de oude Griekse en Romeinse betekenis heeft mr. Vandoorne veel te weinig talenten . Zoals zoveel sporters in België .
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Aan redactie : Mercedes heeft aangekondigd dan het eind 2022 stopt met Formule E, zou dit ook het einde van Stoffel betekenen bij Mercedes??