Johann Zarco.
Volledig scherm
Johann Zarco. © REUTERS

WK-leider Zarco is beste in Moto2, Siméon zestiende

De Fransman Johann Zarco (Kalex) heeft de Grote Prijs van Tsjechië in de Moto2 gewonnen. Op het circuit van Brno haalde de WK-leider het voor de Spanjaarden Alex Rins en Esteve Rabat, ook Kalex.

 1. Een sprookje in moeilijke tijden: zoon Anderlecht-bestuurder halfjaar geleden nog in coma, nu weer klaar om achter racestuur te kruipen
  Autosport

  Een sprookje in moeilijke tijden: zoon Anderlecht-bestuurder halfjaar geleden nog in coma, nu weer klaar om achter racestuur te kruipen

  Het nieuws leest als een sprookje in deze erg moeilijke tijden: Enzo Ide (28) kan weer aan autosport op hoog niveau doen. De zoon van Anderlecht-bestuurder Joris Ide liep bij een zware val thuis, in augustus 2019, ernstige hoofdletsels op, leed meerdere hersenbloedingen en lag een tijdje in een coma. Ide revalideert echter zeer goed en mag weer racen.
 2. Heftige crash in IndyCar Series: “Veiligheidsscherm heeft zijn leven gered”
  Play
  Autosport

  Heftige crash in IndyCar Series: “Veilig­heids­scherm heeft zijn leven gered”

  Spectaculaire crash tijdens de Indycar-race in Iowa. Colton Herta vloog over de bolide van de Nederlander Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout de lucht in, om uiteindelijk bovenop de muur te landen. Beide racers kwamen met de schrik vrij, vooral dankzij de dit jaar geïntroduceerde aeroscreen, een soort koepel die over de cockpit van de coureurs is geplaatst om het hoofd van de piloten te beschermen. “Ik denk dat het veiligheidsscherm net Rinus VeeKay’s leven heeft gered”, stelde de commentator van NBC. “Ik ben echt blij met de veiligheid van de auto’s”, sprak Van Kalmthout kort na het incident. “Toen ik uitstapte zag ik dat de volledige bovenkant van de auto en het aeroscreen waren verwoest, dus ik ben de IndyCar echt dankbaar voor de veiligheid.”