Verstappen met applaus voor Hamilton.
Volledig scherm
Verstappen met applaus voor Hamilton. © REUTERS

Verstappen zowel voorbij Hamilton als Bottas in Portugal, maar wel tweede en extra WK-punt kwijt

Formule 1Twee op drie voor Lewis Hamilton in het nieuwe F1-seizoen. In Portimao hield hij Max Verstappen achter zich. Met dank aan ploegmaat Bottas. Een moeilijk weekend voor Verstappen, maar met een tweede plaats tekent de Nederlander wel voor het maximale resultaat. Hij leek ook nog extra WK-punt te pakken voor snelste raceronde, maar dat werd hem afgenomen wegens track limits.

17 reacties

 • Erwin Van Roy

  5 dagen geleden
  Rik Vreys Ze hebben Verstappen niets ontnomen niet de pole en niet de snelste tijd want er waren Track limits in bocht 4 en 14 en dat wisten de rijders vooraf. Ineke Vissers omdat in de vorige wedstrijd er geen track Limit was gesteld die was vrijdag avond verwijderd en aan de teams medegedeeld. Als je commentaar daarover wil geven dan zorg je eerst dat je weet waar de track limits zijn en waar niet. Zo simpel zijn de regels en zoals ik zei dat word in een breefing medegedeeld aan alle teams
 • Ineke Visser

  5 dagen geleden
  @rudi van dijck Beste Rudi als Lewis is de vorige race dit 29 keer mag overtreden waarom mag Max dit nu dit niet?
 • rudi van dijck

  5 dagen geleden
  het grote probleem voor alle teams zijn de banden momenteel. hoe ze leren te begrijpen, en hoe zo snel als mogelijk ze in de juiste window krijgen. en RBR heeft daar nog het meeste te leren ivm Mercedes . en niet toevallig de 2 oud gedienden Lewis en Alonso met al hun ervaring gingen daar het beste mee om. die hun ronde tijden waren top. en de track limits waren duidelijk voor iedereen. dus daar moet RBR niet op zaniken. maar het seizoen is alvast goed gestart.
 • dirk claeys

  5 dagen geleden
  De klasse tussen Mercedes en honda is verminderd, maar nog steeds onbereikbaar voor Verstappen, Bottas houd hem op en wint veel tijd! Peres moet nog veel groeien, dan kunnen ze Hamilton verslaan , maar niet eerder!
 • Rik Vreys

  5 dagen geleden
  Ze zijn weer heel erg hard bezig om Hamilton zijn zoveelste titel te schenken. Eerst nemen ze de pole van Verstappen af en dan nemen ze ook nog eens zijn verdiende extra puntje af voor de snelste ronde. Ze moeten gewoon eerlijk zijn en tegen al de piloten buiten Hamilton zeggen dat Hamilton hoe dan ook kampioen moet en zal worden dit jaar. En dan kunnen de andere teams dit seizoen laten schieten en kunnen de Mercedessen tegen elkaar rijden. Nul komma nul geloofwaardigheid nog in de F1.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei