Valentino Rossi en z'n team.
Volledig scherm
Valentino Rossi en z'n team. © AP

Valentino Rossi finisht tiende in allerlaatste wedstrijd en wordt op handen gedragen bij afscheid Moto GP

Moto GPDe Italiaan Francesco Bagnaia (Ducati) heeft in Valencia de slotwedstrijd van het MotoGP-kampioenschap op zijn naam geschreven. De vicewereldkampioen boekte zijn vierde zege van het seizoen. Desondanks waren alle ogen (uiteraard) op de afscheidnemende Valentino Rossi gericht. 

4 reacties

 • Jeroen Goossen

  2 maanden geleden
  Bedankt vale 46 van de mooie jaren De allergrootste !!!
 • ronny engels

  2 maanden geleden
  1 jaar te lang gereden om echt in schoonheid te eindigen zoals hij echt verdiende. we gaan je missen Thx voor de vele mooie spannende momenten.
 • natascha verhestraeten

  2 maanden geleden
  Vale 46 for ever
 • Louis Van Roey

  2 maanden geleden
  Inderdaad, een levende legende
 1. Waarom de polepositie dit weekend nóg belangrijker is dan anders
  Formule 1
  1

  Waarom de poleposi­tie dit weekend nóg belangrij­ker is dan anders

  Aan de hiërarchie van de vrije trainingen wordt in de Formule 1 doorgaans niet zo veel belang gehecht. Het neemt niet weg dat de drie sessies (2 op vrijdag, 1 op zaterdag) ontzettend belangrijk zijn. In die vrije trainingen moeten de coureurs hun auto afstellen voor zowel de kwalificaties als de race. Eigenlijk zijn dat twee uitersten. Voor ‘qualifying’ moet je een auto hebben die zo snel mogelijk gaat over één rondje, dus met de zachtste banden én zo weinig mogelijk benzine aan boord. Voor de race moet je een auto hebben die snel is met volle tanks (en dus een homp zwaarder) en banden met een hardere rubbersamenstelling.