Ott Tänak.
Volledig scherm
Ott Tänak. © Photo News

Tänak leidt comfortabel in Rally van Duitsland na pech Ogier en Neuville

WRCZoals voorzien is de manche vandaag van de WRC in Duitsland beslissend geworden. Ott Tänak mag gaan slapen met de wetenschap dat Thierry Neuville en Sébastien Ogier beide lek reden op Panzerplatte en veel tijd verloren. Tänak leidt met een comfortabele voorsprong op zijn teamgenoten bij Toyota, Kris Meeke en Jari-Matti Latvala.

 1. Ogier loopt verder weg in Rally van Mexico, ritten van morgen geschrapt
  Autosport

  Ogier loopt verder weg in Rally van Mexico, ritten van morgen geschrapt

  Na de eerste lus van drie klassementsritten heeft Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) zijn voorsprong op eerste achtervolger Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) vergroot tot 28.3 sec. De Fin wordt opgejaagd door Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) die derde is op 34.9 sec van Ogier en tot op 6.6 sec van Suninen genaderd is. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) ging deze ochtend opnieuw van start. De Belg pakte het tactisch aan, nam bewust straftijd waardoor hij een betere startpositie kreeg om zo teamgenoot Tänak proberen te helpen. Straks worden dezelfde drie ritten als in de voormiddag gereden, aangevuld met enkele kortere showetappes. Dan kennen we meteen de eindwinnaar, de ritten van morgen worden geschrapt wegens het coronavirus.
 2. Sébastien Ogier wint ingekorte rally van Mexico en pakt leiding WK, Neuville scoort geen punten
  Autosport

  Sébastien Ogier wint ingekorte rally van Mexico en pakt leiding WK, Neuville scoort geen punten

  De Fransman Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) heeft de rally van Mexico gewonnen. De Fransman nam vrijdagochtend de leiding en stond die niet meer af. Voor de zesvoudig wereldkampioen is het zijn zesde zege in Mexico. Omwille van de wereldwijde coronacrisis werd besloten de wedstrijd zaterdagavond te laten eindigen en de laatste wedstrijddag te schrappen. Ogier neemt in de WK-tussenstand de leiding over van teamgenoot Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) die vierde eindigde.