Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Lewis Hamilton. © EPA

“Ook wij gaan nu vragen stellen over ieder stukje tape dat losraakt”: Mercedes vindt dat herenakkoord in F1 niet meer bestaat na diskwalificatie Hamilton

Formule 1Valtteri Bottas start straks op de pole, WK-leider Max Verstappen als tweede en Lewis Hamilton vanop P10 na een knappe inhaalrace. Zo zijn de kaarten geschud na de sprintrace in de GP van Brazilië. Achteraf ging het echter alleen maar over de diskwalificatie van Hamilton voor een DRS-overtreding. Mercedes-baas Toto Wolff vuurde een indirecte sneer af richting Red Bull. “Het herenakkoord in de Formule 1, voor zover het al bestond, bestaat niet meer.”

66 reacties

 • Jimmy Helsen

  2 maanden geleden
  Red Bull voorgetrokken , ha ! Zoals die keer dat de testmethode voor de verbuiging van de achtervleugel werd aangepast, omdat ze anders niets konden vinden , zeker? Of zoals die nieuwe richtlijnen voor de pitstops , die zogezegd niet veilig zou zijn , er zijn sindsdien al zeker 3 keer meer mislukte pitstops geweest voor alle teams , behalve Mercedes . Of zoals die keer dat de bandencompound werd aangepast , en Mercedes opeens 0,5 sec sneller was … moet ik nog doorgaan ?
 • Marko Decandt

  2 maanden geleden
  Wel vreemd dat Hamilton voor 0,2mm verschil onmiddellijk gediskwalificeerd wordt, terwijl dit eigenlijk een gevolg was van een licht defect, terwijl RBR zeer bewust de volledige achtervleugel voorbij de toegestane buigzaamheid liet buigen en hiermee wegkwam met een waarschuwing en rectificatie binnen de zoveel races pas. Iemand wordt hier wel wat voorgetrokken vind ik.
 • Marion Lou

  2 maanden geleden
  Christian gabriel,ik kan maar je mening beamen.Wat ik hier soms lees,wel velen kennen de geschiedenis van de F1 niet en alleen maar een Verstappen voor hun ogen.Heel weinig piloten kunnen Hamilton evenaren en hij is een gentleman in de wedstrijd wat we van Verstappen zeker niet kunnen zeggen en gisteren was dat weer zo.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  aan Dirk Brouns, F1 zal nooit vervangen worden door elektrische auto's op accu's, maar over een vijftal jaren zal men in F1 auto's zien op waterstof dus elektrische auto met energiecel (ipv accu's). tal van voordelen: lichtere auto's; tanken is vergelijkbaar met tanken van gas (LPG,LNG, CNG) en men elke auto exact dezelfde hoeveelheid waterstof meegeven
 • Hans Loyaerts

  2 maanden geleden
  Zet de vedetten van vandaag in een wagen zoals deze van indertijd bijv. Andretti, Lafitte, Depailler... en geen enkele huidige F1-rijder raakt voorbij de tweede bocht.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Sophie Kumpen, de Belgische mama Verstappen: “Max is dit jaar een vent geworden”
  Play
  Formule 1
  42

  Sophie Kumpen, de Belgische mama Verstappen: “Max is dit jaar een vent geworden”

  De Belgische genen van Max Verstappen komen van zijn moeder. Volgde ze het F1-seizoen op het puntje van haar stoel, dan overleefde ze zondagnamiddag amper de bloedstollende ontknoping in Abu Dhabi. “Ik heb geschreeuwd en gebruld, en de engelen gesmeekt.” Maar ook: “Mijn zoon is dit jaar een vent geworden...” Sophie Kumpen, die Max even na zijn triomftocht al aan de lijn had, over de ontknoping in Abu Dhabi.
 1. Loeb wint na lekke band Ogier in Monaco, Neuville sleept zesde plaats uit de brand
  Rally
  1

  Loeb wint na lekke band Ogier in Monaco, Neuville sleept zesde plaats uit de brand

  Sébastien Loeb (Ford Puma Rally1) heeft de Rally van Monte Carlo gewonnen, de openingswedstrijd van het WRC 2022. Loeb kwam met nog één rit te rijden aan de leiding op een moment dat Sébastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) lek reed. Ogier eindigt als tweede op 10.5 sec. Craig Breen (Ford Puma Rally1) begint zijn seizoen met een derde plaats. Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) eindigt na een wedstrijd die bol stond van de problemen toch nog als zesde.