ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Hij wint zijn eerste GP in eigen land, maar Max Verstappen had evengoed Belg kunnen zijn

Formule 1Op zijn auto staat een Nederlandse vlag. Het scheelde niet veel of het was een Belgische geweest. Waarom dat feest niet doorging. En waarom de entourage van Max Verstappen daar nu ongetwijfeld zeer blij om is.

41 reacties

 • glenn wouters

  1 maand geleden
  Aan al diegenen die hem hier liever Belg noemen. Jullie hebben dus met de nationale driekleur in Spa en Zandvoort op de tribunes gezeten om voor Max te supporteren? Niet hé, daarom is Max Nederlander geworden, die supporteren tenminste voor hun helden.
 • ivo torfs

  1 maand geleden
  Een geluk dat hij Nl-er is, heeft men al gezien wat België voor de motorsport doet? Wij hebben enkele wereldkampioenen die samen misschien 20/30 maal die titel behaalden in de motorcross/rallye, alle omlopen worden afgeschaft op enkele na.
 • willem coopman

  1 maand geleden
  Max V is een NL-der, misschien wel geboren in Limburg maar hij heeft al duidelijk gemaakt dat hij NL-der is. Hij rijdt onder een Hollandse licentie, hij woont daar en zijn meute fans dragen oranje kledij. Ook zijn houding en commentaren tonen duidelijk aan dat hij een NL-der is en in niets niet vergelijkbaar is met de wel goed opgevoede S. Van Doorne.
 • Janus Trijp

  1 maand geleden
  Wout is ook een Nederlander, zoals Max en mathieu Belg zijn.
 • Seppe Goossens

  1 maand geleden
  Het maakt niet te veel uit. De trots en het goede gevoel als je niet zelf, maar een landgenoot, iets presteert voel ik zelf toch als iets merkwaardigs. Maar goed, natuurlijk heeft een carrière als topsporter in Nederland meer kans op succes dan in België. Dat zie je ook bij Olympische en Paralympische Spelen. Daar doet Nederland het uitzonderlijk goed (respectievelijk plaats 7 en 5 in de medaillespiegel). Ondersteuning, kans op succes en 't geld bepaalt dan de keuze. Zal voor Max en MvdP tellen.