Max Verstappen nu, en als jong kart-talent.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen nu, en als jong kart-talent. © Photonews/Instagram Verstappen

Een “speciaal kereltje” dat fanatiek met z’n kart bezig was: op zoek naar de Belgische roots van Max Verstappen, de kersverse F1-wereldkampioen

Formule 1Max Verstappen (24) heeft zich vandaag na een onwaarschijnlijk einde voor het eerst tot wereldkampioen in de Formule 1 gekroond. Verstappen bracht daarmee heel Nederland in extase. Hij racet onder die vlag, maar is via zijn mama Sophie Kumpen ook een ‘halve Belg’. Max groeide op in Maaseik en sleet zijn jongensbroek in Karting Genk: een blik op de Belgische wonderjaren van de nieuwe wereldkampioen. “Hij kreeg een Spartaanse opvoeding.”

41 reacties

 • nico baelde

  5 maanden geleden
  Als hij succesvol is wordt hij door Nederland geclaimd, zie maar naar alle oranje in de tribunes, hetzelfde met MVdpoel. Hij mag dan geboren zijn in België, Belgische moeder hebben, in België opgegroeid zijn, het is een Nederlander.
 • Frank Coussement

  5 maanden geleden
  Hij is officieel Nederlander en geen Belg. Laten we er niet van maken wat niet is.
 • Leopold Bielen

  5 maanden geleden
  Hij heeft het meer dan verdiend!!! Proficiat Max, zo'n geweldige prestatie na al een hele tijd tegengewerkt te zijn door Mercedes... Het heeft niet mogen baten want Max is WERELDKAMPIOEN 2021 F1. Geweldig!!!!!!
 • Wilfried Vanden Berg

  5 maanden geleden
  Daar zit een stevig geurtje aan .
 • jos segers

  5 maanden geleden
  Verdiende wereldkampioen, proficiat! Hopelijk volgen er nog titels.