Max Verstappen nu, en als jong kart-talent.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen nu, en als jong kart-talent. © Photonews/Instagram Verstappen

Een “speciaal kereltje” dat fanatiek met z’n kart bezig was: op zoek naar de Belgische roots van Max Verstappen, de kersverse F1-wereldkampioen

Formule 1Max Verstappen (24) heeft zich vandaag na een onwaarschijnlijk einde voor het eerst tot wereldkampioen in de Formule 1 gekroond. Verstappen bracht daarmee heel Nederland in extase. Hij racet onder die vlag, maar is via zijn mama Sophie Kumpen ook een ‘halve Belg’. Max groeide op in Maaseik en sleet zijn jongensbroek in Karting Genk: een blik op de Belgische wonderjaren van de nieuwe wereldkampioen. “Hij kreeg een Spartaanse opvoeding.”

41 reacties

 • nico baelde

  5 maanden geleden
  Als hij succesvol is wordt hij door Nederland geclaimd, zie maar naar alle oranje in de tribunes, hetzelfde met MVdpoel. Hij mag dan geboren zijn in België, Belgische moeder hebben, in België opgegroeid zijn, het is een Nederlander.
 • Frank Coussement

  5 maanden geleden
  Hij is officieel Nederlander en geen Belg. Laten we er niet van maken wat niet is.
 • Leopold Bielen

  5 maanden geleden
  Hij heeft het meer dan verdiend!!! Proficiat Max, zo'n geweldige prestatie na al een hele tijd tegengewerkt te zijn door Mercedes... Het heeft niet mogen baten want Max is WERELDKAMPIOEN 2021 F1. Geweldig!!!!!!
 • Wilfried Vanden Berg

  5 maanden geleden
  Daar zit een stevig geurtje aan .
 • jos segers

  5 maanden geleden
  Verdiende wereldkampioen, proficiat! Hopelijk volgen er nog titels.
 1. ‘Nieuw’ audiofragment brengt F1 in verlegenheid: wedstrijdleider loste vraag van Red Bull zomaar in
  Play
  Formule 1
  93

  ‘Nieuw’ audiofrag­ment brengt F1 in verlegen­heid: wedstrijd­lei­der loste vraag van Red Bull zomaar in

  Nog maar eens een extra episode in de onwaarschijnlijke F1-ontknoping eind vorig jaar. Een boardradio-gesprek, dat eigenlijk helemaal niet zo nieuw is, tussen Jonathan Wheatley en wedstrijdleider Michael Masi, zorgt net nu voor ophef in - niet toevallig - de Britse media. Op de video is duidelijk te horen hoe de sportief directeur van Red Bull bij de beruchte laatste ronde op het Yas Marina Circuit instructies geeft aan Masi.
 2. Met Amaury Cordeel zit voor het eerst in zeven jaar weer een Belg in de wachtkamer van de Formule 1
  Autosport
  3

  Met Amaury Cordeel zit voor het eerst in zeven jaar weer een Belg in de wachtkamer van de Formule 1

  Voor het eerst sinds 2015 en de titel van Stoffel Vandoorne is ons land weer vertegenwoordigd in de de wachtkamer van de F1. De naam van Amaury Cordeel komt misschien als een verrassing, maar de 19-jarige Waaslander heeft al een stevig parcours in de autosport afgelegd en beschikt ook, niet onbelangrijk in de autosport, over een stevige financiële achtergrond. Cordeel werkte eind 2021 goede testen af in Abu Dhabi en overtuigde zo het succesvolle Nederlandse team Van Amersfoort Racing.