Danny Kent
Volledig scherm
Danny Kent © AP

Danny Kent primus in Moto3, Livio Loi 19e

De Brit Danny Kent (Honda) heeft vandaag op het circuit van Barcelona de GP motorsport van Catalonië in de Moto3 gewonnen, de zevende WK-manche van het seizoen.

 1. Heftige crash in IndyCar Series: “Veiligheidsscherm heeft zijn leven gered”
  Play
  Autosport

  Heftige crash in IndyCar Series: “Veilig­heids­scherm heeft zijn leven gered”

  Spectaculaire crash tijdens de Indycar-race in Iowa. Colton Herta vloog over de bolide van de Nederlander Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout de lucht in, om uiteindelijk bovenop de muur te landen. Beide racers kwamen met de schrik vrij, vooral dankzij de dit jaar geïntroduceerde aeroscreen, een soort koepel die over de cockpit van de coureurs is geplaatst om het hoofd van de piloten te beschermen. “Ik denk dat het veiligheidsscherm net Rinus VeeKay’s leven heeft gered”, stelde de commentator van NBC. “Ik ben echt blij met de veiligheid van de auto’s”, sprak Van Kalmthout kort na het incident. “Toen ik uitstapte zag ik dat de volledige bovenkant van de auto en het aeroscreen waren verwoest, dus ik ben de IndyCar echt dankbaar voor de veiligheid.”
 1. Sébastien Ogier wint ingekorte rally van Mexico en pakt leiding WK, Neuville scoort geen punten
  Autosport

  Sébastien Ogier wint ingekorte rally van Mexico en pakt leiding WK, Neuville scoort geen punten

  De Fransman Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) heeft de rally van Mexico gewonnen. De Fransman nam vrijdagochtend de leiding en stond die niet meer af. Voor de zesvoudig wereldkampioen is het zijn zesde zege in Mexico. Omwille van de wereldwijde coronacrisis werd besloten de wedstrijd zaterdagavond te laten eindigen en de laatste wedstrijddag te schrappen. Ogier neemt in de WK-tussenstand de leiding over van teamgenoot Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) die vierde eindigde.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"