1. Neuville pakt de leiding in Rally van Turkije
  Autosport

  Neuville pakt de leiding in Rally van Turkije

  Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) heeft na de 31,79 km lange rit van Yesilbelde de leiding genomen in de Rally van Turkije. De Belg reed de snelste tijd en was 31,5 seconden sneller dan Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC), die behalve een lekke band ook een technisch probleem lijkt te hebben. De Fransman volgt als derde in de stand op 29,9 seconden van Neuville en op 8,1 seconden van teamgenoot Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC), die naar de tweede plaats is opgeschoven.
 1. GAMEREVIEW. ‘F1 2020': het Formule 1-seizoen zoals het had moeten zijn
  games

  GAMEREVIEW. ‘F1 2020': het Formule 1-seizoen zoals het had moeten zijn

  Het zag er een tijdje naar uit dat we het dit jaar zonder Formule 1 zouden moeten doen, maar intussen is het flink vertekende seizoen dan toch van start gegaan. De bijhorende game ‘F1 2020' heeft gelukkig geen last van Covid-19 en presenteert ons de kalender zoals die er had moeten uitzien, inclusief twee gloednieuwe races in Vietnam en Nederland. Wie Max Verstappen graag op het circuit van Zandvoort had zien schitteren, kan dat dankzij deze game alsnog doen. En de meest complete F1-game ooit heeft nog meer te bieden.
 1. Heftige crash in IndyCar Series: “Veiligheidsscherm heeft zijn leven gered”
  Play
  Autosport

  Heftige crash in IndyCar Series: “Veilig­heids­scherm heeft zijn leven gered”

  Spectaculaire crash tijdens de Indycar-race in Iowa. Colton Herta vloog over de bolide van de Nederlander Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout de lucht in, om uiteindelijk bovenop de muur te landen. Beide racers kwamen met de schrik vrij, vooral dankzij de dit jaar geïntroduceerde aeroscreen, een soort koepel die over de cockpit van de coureurs is geplaatst om het hoofd van de piloten te beschermen. “Ik denk dat het veiligheidsscherm net Rinus VeeKay’s leven heeft gered”, stelde de commentator van NBC. “Ik ben echt blij met de veiligheid van de auto’s”, sprak Van Kalmthout kort na het incident. “Toen ik uitstapte zag ik dat de volledige bovenkant van de auto en het aeroscreen waren verwoest, dus ik ben de IndyCar echt dankbaar voor de veiligheid.”
 1. Een sprookje in moeilijke tijden: zoon Anderlecht-bestuurder halfjaar geleden nog in coma, nu weer klaar om achter racestuur te kruipen
  Autosport

  Een sprookje in moeilijke tijden: zoon Anderlecht-bestuurder halfjaar geleden nog in coma, nu weer klaar om achter racestuur te kruipen

  Het nieuws leest als een sprookje in deze erg moeilijke tijden: Enzo Ide (28) kan weer aan autosport op hoog niveau doen. De zoon van Anderlecht-bestuurder Joris Ide liep bij een zware val thuis, in augustus 2019, ernstige hoofdletsels op, leed meerdere hersenbloedingen en lag een tijdje in een coma. Ide revalideert echter zeer goed en mag weer racen.
 1. Sébastien Ogier wint ingekorte rally van Mexico en pakt leiding WK, Neuville scoort geen punten
  Autosport

  Sébastien Ogier wint ingekorte rally van Mexico en pakt leiding WK, Neuville scoort geen punten

  De Fransman Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) heeft de rally van Mexico gewonnen. De Fransman nam vrijdagochtend de leiding en stond die niet meer af. Voor de zesvoudig wereldkampioen is het zijn zesde zege in Mexico. Omwille van de wereldwijde coronacrisis werd besloten de wedstrijd zaterdagavond te laten eindigen en de laatste wedstrijddag te schrappen. Ogier neemt in de WK-tussenstand de leiding over van teamgenoot Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) die vierde eindigde.
 2. Buitengewone beelden in de Rally van Mexico: Fin rijdt verder met brandende wagen, moet dan toch stoppen en ziet bij interview auto volledig uitbranden
  Play
  Time-out

  Straffe beelden uit Rally van Mexico: Fin rijdt verder met brandende wagen, moet dan toch stoppen en ziet bij interview auto volledig uitbranden

  Het moet zowat de enige plaats zijn waar er nog topsport wordt bedreven: de WRC Rally van Mexico. Onze landgenoot Thierry Neuville viel uit met pech, maar hij was niet de enige. Esapekka Lappi moest op meer spectaculaire wijze de wedstrijd staken. De 29-jarige Fin moest in allerijl uit zijn brandende wagen springen in de buurt van Guanajuato.
 3. Ogier loopt verder weg in Rally van Mexico, ritten van morgen geschrapt
  Autosport

  Ogier loopt verder weg in Rally van Mexico, ritten van morgen geschrapt

  Na de eerste lus van drie klassementsritten heeft Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) zijn voorsprong op eerste achtervolger Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) vergroot tot 28.3 sec. De Fin wordt opgejaagd door Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) die derde is op 34.9 sec van Ogier en tot op 6.6 sec van Suninen genaderd is. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) ging deze ochtend opnieuw van start. De Belg pakte het tactisch aan, nam bewust straftijd waardoor hij een betere startpositie kreeg om zo teamgenoot Tänak proberen te helpen. Straks worden dezelfde drie ritten als in de voormiddag gereden, aangevuld met enkele kortere showetappes. Dan kennen we meteen de eindwinnaar, de ritten van morgen worden geschrapt wegens het coronavirus.