Novak Djokovic.
Volledig scherm
Novak Djokovic. © AFP

Servische president wijst Australië met de vinger na “mishandelen” Djokovic: “Ze hebben vooral zichzelf vernederd”

Australian OpenDe Servische president Aleksandar Vucic heeft hard uitgehaald naar de Australische autoriteiten. Vucic beschuldigde Australië eerder al van het “mishandelen” van zijn landgenoot Novak Djokovic, en vindt dat hun beste tennisser met opgeheven hoofd naar Servië kan terugkeren. Het beroep van Djokovic werd afgewezen nadat zijn visum werd opgeheven, hij moet het land verlaten.

21 reacties

 • Elle Devee

  2 weken geleden
  Zijn zogezegd QR herstelcode gaat rond op internet. Naar het schijnt gaf die een negatieve test aan. Door vele mensen gecheckt met de controle app. Ik heb die app ook omdat ik die ook regelmatig moet gebruiken. Ik probeerde het daarnet en nu wordt de code zelfs niet meer herkend. Duidelijk gefoefeld om alsnog Australie binnen te mogen. Gelukkig hebben de Australische autoriteiten zich niet laten vangen aan zijn leugens,
 • Johan Goris

  2 weken geleden
  Wie heeft er gelijk? Kwestie van standpunt natuurlijk. Een minderheid heeft nooit gelijk.
 • Willy Schepers

  2 weken geleden
  Mishandeling? Hij heeft eens een paar dagen in een hotelletje moeten zitten waar u en ik op vakantie zouden gaan.
 • Elle Devee

  2 weken geleden
  Jullie staan heel alleen Servië. De hele wereld behalve enkele zeer zeldzame uitzonderingen schaart zich achter Australië.
 • Frank Waeghe

  2 weken geleden
  Knap hoe Australie geen onderscheid maakt tussen mensen die het land binnenkomen en consequent de regels hanteert. Ik zie het hier in Europa niet gebeuren. Daarnaast krijgen we een zielige reactie van een president die het woord mishandeling in de mond durft te nemen wat het uiteraard niet is. Die dan ook dit individueel geval op een hele natie uitvergroot.
 1. “Are you stupid? You are a small cat!”: Medvedev nogmaals over de rooie en nu helemaal het boefje in finale tegen Nadal
  Play
  Australian Open
  5

  “Are you stupid? You are a small cat!”: Medvedev nogmaals over de rooie en nu helemaal het boefje in finale tegen Nadal

  Tot drie keer toe uitgejouwd door het publiek. Een ijskoud handje van Tsitsipas (ATP 4), een van zijn gezworen vijanden, nadat hij de umpire verrot schold omdat hij vond dat de Griek te veel gecoached werd door zijn vader vanuit de tribunes. Medvedev (ATP 2) versus een Nadal op recordjacht: zelden moet een finale van een grandslam een zo uitgesproken favoriet bij de tennisfans kennen. De schurk (25) tegen de tien jaar oudere held, zondag om 9u30 Belgische tijd.
 1. IN BEELD. Chaos in Melbourne compleet: politie zet traangas in om aanhangers Djokovic terug te dringen
  Tennis
  6

  IN BEELD. Chaos in Melbourne compleet: politie zet traangas in om aanhangers Djokovic terug te dringen

  Het ziet er nog steeds naar uit dat Novak Djokovic ‘gewoon’ zal kunnen deelnemen aan de Australian Open, maar dat wil niet zeggen dat de rust in Melbourne helemaal terug is gekeerd. Vooral de hectische scènes van deze voormiddag, toen een zwarte Mercedes van Djokovic’ legale team het Melbourne Central Business District verliet, beroeren. Algemeen werd aangenomen dat Djokovic in die auto zat, maar zeker is dat niet eens. Daar gingen de aanwezige Servische fans alvast wel van uit. Zij omsingelden de wagen bijna een halfuur lang om hun steun aan Djokovic te betuigen (“Free Nole!”) en kregen het daarbij snel aan de stok met de politie. Die zette traangas in, wat tot erg rumoerige situaties leidde.