Aanhangers van Novak Djokovic zingen met de Servische vlag om zich heen gedrapeerd liederen en houden kaarsen omhoog aan het hotel in Melbourne waar de toptennisser vast zou worden gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aanhangers van Novak Djokovic zingen met de Servische vlag om zich heen gedrapeerd liederen en houden kaarsen omhoog aan het hotel in Melbourne waar de toptennisser vast zou worden gehouden. © AP

Australische soap rond Djokovic wordt stilaan staatszaak: “Ze proberen hem te kruisigen, zoals Jezus”

Tennis is plots een staatszaak, dankzij de koning van de controverse. Novak Djokovic (34) werd vanwege visumproblemen de toegang tot Australië ontzegd. De Serviër ging in beroep en zit sindsdien opgesloten in een hotel voor asielzoekers in Melbourne. De Servische president spreekt van “een heksenjacht”, vader Djokovic vergelijkt zijn zoon met “Jezus aan het kruis”.

31 reacties

 • willy staes

  6 maanden geleden
  Australie krijgt mijn enorm respect indien ze hem uitwijzen .
 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Honderd jaar geleden begonnen rechtse nationalisten daar een oorlog voor. Maar Australië ligt wat ver weg.
 • Jeffrey Meykens

  6 maanden geleden
  Djokovic heeft een vrijstelling gekregen die intern in het land betwist wordt. Daar kan hij niets aan doen en verdient te mogen spelen. Zijn vermogen en jaloezie hieromtrent heeft hier niets mee te maken!
 • eli bosch

  6 maanden geleden
  Waarom zou dat ventje meer rechten hebben dan een ander?
 • Gerda Haubourdyn

  6 maanden geleden
  Denkt die nu echt dat hij alles mag en kan omdat hij op een balletje kan slaan? Wat een pretentie zeg.
 1. “Velen spuwden me uit, maar kijk nu”: Benoît Paire laat tranen vrije loop nadat corona z’n leven veranderde “in een hel”
  Play
  Australian Open
  2

  “Velen spuwden me uit, maar kijk nu”: Benoît Paire laat tranen vrije loop nadat corona z’n leven veranderde “in een hel”

  De tranen de vrije loop. Benoît Paire reageerde na zijn zege in de tweede ronde van de Australian Open erg emotioneel. De 32-jarige Fransman komt van ver. Na “een rotjaar” met drie coronabesmettingen zat Paire er mentaal helemaal door. Op de tennisbaan mét fans krabbelt ‘s werelds nummer 56 nu recht. “Velen hebben op me gespuuwd. Maar kijk: ik sta in de derde ronde.”