De Waalse borduursters overhandigen hun doek aan Renée Gerits en Annie De Sme
Volledig scherm
De Waalse borduursters overhandigen hun doek aan Renée Gerits en Annie De Sme © rv

Waalse borduursters maken doek voor het Tapijt van Assenede

AssenedeAl zeven jaar werken enkele borduursters in een borduuratelier op ’t Holleken in Assenede aan het 100 meter lange Tapijt van Assenede. Deze week kregen ze bezoek van enkele Waalse borduursters. Zij werkten in totaal 782 uur aan een van de 90 doeken. 

 1. Fusiekoorts in Kaprijke en rest van Meetjesland? “Deze zomer kan alles in stroomversnelling geraken”
  PREMIUM
  Kaprijke/Meetjesland

  Fusie­koorts in Kaprijke en rest van Meetjes­land? “Deze zomer kan alles in stroomver­snel­ling geraken”

  Staat Kaprijke aan de vooravond van een gemeentefusie? De gemeenten Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Zelzate hebben alvast een studie rond het thema besteld, en in veel scenario’s speelt Kaprijke een cruciale rol. Tegen de zomer moeten de studieresultaten gekend zijn, en kan alles in een stroomversnelling komen. Oud-burgemeester Filip Gijssels wil alvast een burgerpanel rond het thema.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.