Trees Van Eykeren en Marc Bobbelyn met de honderden enquêtes op schoot, voor de BOU8. Of wat er nog van over blijft.
Volledig scherm
Trees Van Eykeren en Marc Bobbelyn met de honderden enquêtes op schoot, voor de BOU8. Of wat er nog van over blijft. © Joeri Seymortier

Vissersboot moet blijven, vindt 81%

BOEKHOUTEMaar liefst 81 procent van de Boekhoutenaren wil dat de vissersboot BOU8 een plaats op het dorpsplein behoudt. Dat blijkt uit een rondvraag van CD&V Assenede. De helft van de mensen die voor de BOU8 zijn, beseft wel dat 1 miljoen euro voor een restauratie gigantisch veel geld is, en is ook tevreden met een alternatief zoals een replica. De gemeente wil toch voor de volwaardige restauratie van het monument blijven gaan.

 1. Carnavalsdroom Assenede spat als zeepbel uit mekaar: “Prinsenverkiezing, carnavalsstoet? Het zou simpelweg onverantwoord zijn”
  PREMIUM

  Carnavals­droom Assenede spat als zeepbel uit mekaar: “Prinsen­ver­kie­zing, carnavals­stoet? Het zou simpelweg onverant­woord zijn”

  De carnavalsdroom van Assenede spat als een zeepbel uit mekaar. De Werkgroep Carnaval en het gemeentebestuur van Assenede hebben beslist om de prinsenverkiezing van november, en de carnavalsstoet van februari 2021 te schrappen. Begin volgend jaar zal bekeken worden of er in de krokusvakantie toch nog kleinschalige veilige carnavalsactiviteiten mogelijk zijn. “We hebben van ons hart een steen moeten maken”, klinkt het bij de carnavalisten.
 2. Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Laureins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”
  PREMIUM
  Sint-Laureins

  Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Lau­reins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”

  Heel de kaart van het land kleurt bloedrood, maar in Sint-Laureins tellen ze amper drie besmettingen. Waaraan dat ligt? “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”, klinkt het bij ‘Keyzers’, het populairste café van ‘Sente’ en omstreken. Normaal zou het wielercafé vandaag afgeladen vol zitten voor de Ronde van Vlaanderen, maar door de coronamaatregelen tekenen enkel de vaste klanten en een bus wielertoeristen – die normaal in de Vlaamse Ardennen moest zitten – present. En of die laatste pinten voor de horecalockdown smaken.