Schepen van cultuur Chantal Bobelijn (SamenPlus) en winnaar Victor Van Holle (links op de foto).
Volledig scherm
Schepen van cultuur Chantal Bobelijn (SamenPlus) en winnaar Victor Van Holle (links op de foto). © Gemeente Assende

Victor wint Meetjeslandse bibliotheekwedstrijd

AssenedeAssenedenaar Victor Van Holle heeft een fleecedekentje gewonnen in het kader van ‘Alle wegen leiden dit najaar naar de bib’. Dat is de campagne waarmee de Meetjeslandse bibliotheken en Comeet Cultuuroverleg Meetjesland mensen naar de bib willen lokken.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Niek (43) krijgt medaille nadat hij vrouw uit water redde: “Ik een held? Ik deed gewoon wat ik moest doen”
  PREMIUM
  Zomergem/Nevele

  Niek (43) krijgt medaille nadat hij vrouw uit water redde: “Ik een held? Ik deed gewoon wat ik moest doen”

  Niek Boerjan (43) uit Zomergem (Lievegem) heeft donderdag de zilveren medaille van Carnegie Hero Fund gekregen. Ruim een jaar geleden zag hij hoe een vrouw in Nevele met haar wagen het kanaal in reed, en kon hij de vrouw uit de zinkende wagen redden. “Ik heb die vrouw een tweede kans gegeven in haar leven. Ik hoop dat ze die grijpt”, zegt Niek. Dit is zijn heldenverhaal.