Meerderheidspartij SamenPlus stelde het relanceplan maandagavond voor, en hoopt op de steun van de voltallige gemeenteraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Meerderheidspartij SamenPlus stelde het relanceplan maandagavond voor, en hoopt op de steun van de voltallige gemeenteraad. © Joeri Seymortier

Tien maatregelen om corona in Assenede te verzachten: van Cadozabon en horecabon, over publigids tot cadeau voor de zorg

Assenede legt een relanceplan op tafel om de gevolgen van de coronacrisis in de gemeente aan te pakken. Er worden Cadozabonnen tot 100 euro uitgedeeld, maar enkel aan doelgroepen die dat het hardst nodig hebben. Er komt extra steun voor kansarme gezinnen, en ook de horeca krijgt op verschillende manieren een duw in de rug. Wij bladeren door het plan, en stellen de tien opvallendste punten aan je voor.

 1. “Hoe vind je anders een lief in coronatijd?”: twee Meetjeslanders wagen kans in datingshow ‘Blijven Slapen’
  PREMIUM
  Aalter/Kaprijke/Watervliet

  “Hoe vind je anders een lief in coronatijd?”: twee Meetjeslan­ders wagen kans in datingshow ‘Blijven Slapen’

  Een lief zoeken in tijden dat je niet kan flirten aan de cafétoog? Moeilijk, maar gelukkig schiet het nieuwe datingprogramma ‘Blijven Slapen’ op VTM2 te hulp. Zondag duiken twee Meetjeslanders op in de show. Philippe Doens (28) uit Kaprijke laat zijn vlinders voor Jana al enkele afleveringen groeien. Joachim Defruyt (30) uit Aalter stapt voor het eerst de villa binnen en gaat voor minstens 24 uur samenwonen met een onbekende man. Wij gingen de twee Meetjeslanders opzoeken.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie