Meerderheidspartij SamenPlus stelde het relanceplan maandagavond voor, en hoopt op de steun van de voltallige gemeenteraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Meerderheidspartij SamenPlus stelde het relanceplan maandagavond voor, en hoopt op de steun van de voltallige gemeenteraad. © Joeri Seymortier

Tien maatregelen om corona in Assenede te verzachten: van Cadozabon en horecabon, over publigids tot cadeau voor de zorg

Assenede legt een relanceplan op tafel om de gevolgen van de coronacrisis in de gemeente aan te pakken. Er worden Cadozabonnen tot 100 euro uitgedeeld, maar enkel aan doelgroepen die dat het hardst nodig hebben. Er komt extra steun voor kansarme gezinnen, en ook de horeca krijgt op verschillende manieren een duw in de rug. Wij bladeren door het plan, en stellen de tien opvallendste punten aan je voor.

  1. Moeder gooit hamburger naar leerkracht tijdens opendeurdag, waarop vechtpartij ontstaat: ouderpaar riskeert celstraf
    PREMIUM
    Assebroek

    Moeder gooit hamburger naar leerkracht tijdens opendeur­dag, waarop vechtpar­tij ontstaat: ouderpaar riskeert celstraf

    Een vechtpartij op de opendeurdag van de Vrije School Haverlo in Assebroek, bij Brugge, is vrijdagmorgen voor de rechter geëindigd. De moeder van een 17-jarige leerlinge gooide twee jaar geleden een hamburger in de richting van een leerkracht, waarop de poppen aan het dansen gingen. Samen met haar man hangt de vrouw een effectieve celstraf boven het hoofd.