Mede-zaakvoerder Jimmy Van de Walle voor zijn vuurwerkrek.
Volledig scherm
PREMIUM
Mede-zaakvoerder Jimmy Van de Walle voor zijn vuurwerkrek. © Arne Blomme

Stock Van De Walle voelt knaldrang bij vuurwerkliefhebbers: “Niet uitzonderlijk dat er voor meer dan 500 euro op de toonbank ligt”

AssenedeHet is over de koppen lopen bij Stock Van De Walle dezer dagen. Klanten komen niet voor zaagmachines of verf, maar voor het grote assortiment aan vuurwerk dat ze aanbieden. Nochtans het afsteken ervan in heel wat gemeentes verboden. Zelfs heel wat Nederlanders steken er speciaal de grens voor over. “Het valt op dat vuurwerk sterk verankerd is in de Nederlandse cultuur. Ze kopen veel meer dan Belgen.”

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.