Illustratie reanimatiepop
Volledig scherm
Illustratie reanimatiepop © Rode Kruis Vlaanderen

Reanimeren? Ambulanciers tonen hoe het moet: “Binnen de 4 minuten starten met reanimeren kan de overlevingskans vergroten met 70%”

Gent/AssenedeVrijdag 16 oktober is het Internationale Reanimatiedag. Op deze dag willen hulpverleners reanimatietechnieken onder de aandacht brengen. “Als je binnen de eerste 3-4 minuten kan starten met de reanimatie, verhoog je de overlevingskans van het slachtoffer tot 70%.”

 1. “Wijn is zoveel meer dan gegist druivensap”: sommelier Paul Wallaert vertelt over wijnreizen in boek ‘Wijnzot!’
  PREMIUM
  Sint-Laureins

  “Wijn is zoveel meer dan gegist druivensap”: sommelier Paul Wallaert vertelt over wijnreizen in boek ‘Wijnzot!’

  Sommelier Paul Wallaert van De Wijnzolder in Sint-Laureins heeft het boek ‘Wijnzot!’ uit. Een wijnboek dat eigenlijk geen wijnboek is. “Ik vertel de verhalen van de reizen die ik maak naar wijndomeinen over de hele wereld. De wijnkennis komt eigenlijk maar op de tweede plaats”, zegt Paul Wallaert. Wij walsen nu al enkele wijnverhalen uit het glas, waar zelfs de verkozen president Joe Biden een rol in speelt.
 2. Hoe werkt de Sneltestbus? “We komen naar je bedrijf, en 20 minuten later weet je wie positief is en wie niet”
  PREMIUM
  Meetjesland

  Hoe werkt de Sneltest­bus? “We komen naar je bedrijf, en 20 minuten later weet je wie positief is en wie niet”

  Vanaf donderdag laten twee ondernemers uit het Meetjesland de Sneltestbus door Vlaanderen rijden. Bedrijven die dat willen, kunnen hun personeel laten testen op hun eigen parking, en twintig minuten later ken je het resultaat. Gedaan dus met hele diensten vaak nodeloos in quarantaine steken. Maar hoe werkt de Sneltestbus eigenlijk? Wij trokken op onderzoek.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"