Beklaagde C. D. raakt mogelijks haar job kwijt.
Volledig scherm
Beklaagde C. D. raakt mogelijks haar job kwijt. © Wannes Nimmegeers

Politie-inspecteur uit Assenede dreigt job te verliezen voor fraude met pv: “Werkstraf? Ik ben onschuldig en ga met geen enkele straf akkoord”

Een inspecteur uit de politiezone Assenede-Evergem riskeert in beroep een celstraf van 6 maanden en 1.200 boete, omdat ze ervan verdacht wordt de feiten in een proces-verbaal bewust verdraaid te hebben. Zelf houdt ze haar onschuld staande en weigert ze ook een werkstraf. Bij een veroordeling dreigt ze bijgevolg haar job te verliezen.

 1. Carnavalsdroom Assenede spat als zeepbel uit mekaar: “Prinsenverkiezing, carnavalsstoet? Het zou simpelweg onverantwoord zijn”
  PREMIUM

  Carnavals­droom Assenede spat als zeepbel uit mekaar: “Prinsen­ver­kie­zing, carnavals­stoet? Het zou simpelweg onverant­woord zijn”

  De carnavalsdroom van Assenede spat als een zeepbel uit mekaar. De Werkgroep Carnaval en het gemeentebestuur van Assenede hebben beslist om de prinsenverkiezing van november, en de carnavalsstoet van februari 2021 te schrappen. Begin volgend jaar zal bekeken worden of er in de krokusvakantie toch nog kleinschalige veilige carnavalsactiviteiten mogelijk zijn. “We hebben van ons hart een steen moeten maken”, klinkt het bij de carnavalisten.
 2. Geen boer, maar wel beste ploeger van het land: Marnix Stockman (70) is Belgisch kampioen ‘rondgaand ploegen’
  PREMIUM

  Geen boer, maar wel beste ploeger van het land: Marnix Stockman (70) is Belgisch kampioen ‘rondgaand ploegen’

  Marnix Stockman (70) uit de Oosthoek in Assenede is de nieuwe Belgisch kampioen ‘rondgaand ploegen’. Hij is zelf geen landbouwer, maar was op het nationaal kampioenschap toch de beste van de zestien deelnemers. Volgend jaar mag hij twee keer naar het wereldkampioenschap: in Rusland en in Ierland. “Ik hoop ons land daar op een eervolle manier te vertegenwoordigen”, klinkt het.