CD&V en ACV gingen donderdagmiddag luisteren naar de grieven van de poetsvrouwen in Assenede.
Volledig scherm
CD&V en ACV gingen donderdagmiddag luisteren naar de grieven van de poetsvrouwen in Assenede. © Joeri Seymortier

Poetsvrouwen DCO Assenede moeten naar privé en verliezen pak loon: “Maar staken doen we niet. Dat willen we onze klanten niet aandoen”

AssenedeDe poetsvrouwen van de DienstenChequeOnderneming (DCO) van het OCMW Assenede moeten overstappen naar de privé, en dreigen zo een pak minder te gaan verdienen.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Na geslaagde generale repetitie wil Maarten (35) zijn carnavalsreuzen registreren als erfgoed: “Zou eer zijn mochten ze binnen 100 jaar nog steeds meelopen in stoet”
  PREMIUM
  Assenede

  Na geslaagde generale repetitie wil Maarten (35) zijn carnavals­reu­zen registre­ren als erfgoed: “Zou eer zijn mochten ze binnen 100 jaar nog steeds meelopen in stoet”

  Afgelopen weekend maakte het grote publiek op de Boekhoutse Gîrnaertfeesten kennis met reuzen Keizer Maarten I en Marietje Van Krentenbrood. De twee reuzen zijn een creatie van Maarten Van Laere (35), die er tijdens carnavalstochten mee wil uitpakken. Maar de viervoudige Prins Carnaval van Assenede ziet het groter: “Ik wil ze inschrijven in het gemeenteregister om ze nadien om te dopen tot erfgoed.”