Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Maxime Petit

Plantjesweekend Kom Op Tegen Kanker groot succes

AssenedeHet Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker in Assenede was een groot succes . Zo gingen in er maar liefst 1.000 plantjes over de toonbank. Dat is een absoluut record.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Ellen (37) krijgt op kermis stukje kogel van schietkraam in oog: “Of mijn zicht ooit nog goed komt, weet ik niet”
  PREMIUM
  Koekelare

  Ellen (37) krijgt op kermis stukje kogel van schiet­kraam in oog: “Of mijn zicht ooit nog goed komt, weet ik niet”

  Sinds een bezoek aan Koekelare Kermis met haar zoontje ziet de wereld er voor Ellen Marvellie (37) letterlijk en figuurlijk helemaal anders uit. Aan het schietkraam kreeg de vrouw een stukje kogel van een loodjesgeweer in haar oog. Een verpleegster snelde haar meteen te hulp. “Ik kermde van de pijn, ze was de enige die reageerde. Nog steeds zie ik erg wazig”, zucht de vrouw, die zelf ook verpleegster is en haar helpende ‘collega’ zoekt om haar persoonlijk te bedanken.