Het oorlogsmonument in Bassevelde.
Volledig scherm
Het oorlogsmonument in Bassevelde. © JSA

Oorlogsmonument Bassevelde wordt na meer dan 100 jaar gerestaureerd

BasseveldeHet oorlogsmonument in Bassevelde wordt gerestaureerd. Vlaanderen zorgt voor ruim 75.000 euro subsidie.

 1. Daar is de lente! Wij zochten de meest kindvriendelijke terrassen in Deinze en het Meetjesland
  PREMIUM
  Meetjesland-Deinze

  Daar is de lente! Wij zochten de meest kindvrien­de­lij­ke terrassen in Deinze en het Meetjes­land

  Een terrasje doen met de kinderen erbij kan soms een uitdaging zijn. Voor wie onbezorgd van een drankje of een hapje wil genieten terwijl de kroost vrij kan ravotten, die is op onderstaande adressen meer dan welkom. Van de grootste openlucht speeltuin in de groene long van Deinze tot trampolinespringen aan het Drongengoed, dit zijn de zes leukste terrassen voor kinderen in de regio Deinze-Meetjesland. Voor meer terrastips kan je op verkenning in deze link.
 2. Zo ver zitten de vaccinaties in het Meetjesland en Deinze en daarom werd er ook al iemand jonger dan jij opgeroepen: alles over de prik in jouw gemeente
  PREMIUM
  Meetjesland-Deinze

  Zo ver zitten de vaccina­ties in het Meetjes­land en Deinze en daarom werd er ook al iemand jonger dan jij opgeroepen: alles over de prik in jouw gemeente

  De vijf vaccinatiecentra in het Meetjesland en de regio Deinze zitten over halfweg wat de eerste prik betreft. Wij zochten uit wie al langs geweest is en wie nu uitgenodigd wordt. Maar in heel wat gemeenten zijn er ook al jongere mensen gevaccineerd, terwijl vijftigers soms nog op hun uitnodiging wachten. Lees hier hoe en waarom.
 3. Volop ‘Deviltime’ in Waterdijkstraat Boekhoute: “Geen huis dat hier niet versierd is. Hopelijk volgt heel het dorp”
  PREMIUM
  Boekhoute

  Volop ‘Deviltime’ in Waterdijk­straat Boekhoute: “Geen huis dat hier niet versierd is. Hopelijk volgt heel het dorp”

  De Waterdijkstraat in Boekhoute (Assenede) maakt met stip aanspraak op de titel van best versierde EK-straat van het Meetjesland. De hele straat is er versierd met zwart, geel en rood. Zelfs een kartonnen Romelu Lukaku staat er klaar om je te verwelkomen. De inwoners en het gemeentebestuur hopen dat de andere straten nu volgen. Wij gingen de sfeer meten.