Servaas Van Eynde in de Hollekenstraat, waar een prachtige bomenrij staat.
Volledig scherm
Servaas Van Eynde in de Hollekenstraat, waar een prachtige bomenrij staat. © Joeri Seymortier

Na twee jaar tellen: 3.526 bomen langs wegen in Assenede

Assenede heeft als pilootgemeente in het Meetjesland een bomenplan. Eerst moest alles geteld worden, en daaruit blijken er 3.526 bomen langs de wegen te staan.

 1. Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Laureins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”
  PREMIUM
  Sint-Laureins

  Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Lau­reins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”

  Heel de kaart van het land kleurt bloedrood, maar in Sint-Laureins tellen ze amper drie besmettingen. Waaraan dat ligt? “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”, klinkt het bij ‘Keyzers’, het populairste café van ‘Sente’ en omstreken. Normaal zou het wielercafé vandaag afgeladen vol zitten voor de Ronde van Vlaanderen, maar door de coronamaatregelen tekenen enkel de vaste klanten en een bus wielertoeristen – die normaal in de Vlaamse Ardennen moest zitten – present. En of die laatste pinten voor de horecalockdown smaken.
 2. Geen boer, maar wel beste ploeger van het land: Marnix Stockman (70) is Belgisch kampioen ‘rondgaand ploegen’
  PREMIUM

  Geen boer, maar wel beste ploeger van het land: Marnix Stockman (70) is Belgisch kampioen ‘rondgaand ploegen’

  Marnix Stockman (70) uit de Oosthoek in Assenede is de nieuwe Belgisch kampioen ‘rondgaand ploegen’. Hij is zelf geen landbouwer, maar was op het nationaal kampioenschap toch de beste van de zestien deelnemers. Volgend jaar mag hij twee keer naar het wereldkampioenschap: in Rusland en in Ierland. “Ik hoop ons land daar op een eervolle manier te vertegenwoordigen”, klinkt het.