Illustratie: ook binnen mag het binnenkort weer.
Volledig scherm
Illustratie: ook binnen mag het binnenkort weer. © gemeente Malle

Kinderen tot 13 jaar mogen vanaf zaterdag ook weer binnen sporten

AssenedeVanaf zaterdag 28 november is het in Assenede opnieuw toegelaten voor kinderen tot 13 jaar om binnen te sporten.

 1. Peter Van Praag is dj en horecaman, maar nu noodgedwongen marktkramer: “Wat moet ik anders? Met een hoed gaan zingen op de Korenmarkt?”
  PREMIUM
  Evergem

  Peter Van Praag is dj en horecaman, maar nu noodgedwon­gen marktkra­mer: “Wat moet ik anders? Met een hoed gaan zingen op de Korenmarkt?”

  Peter Van Praag, de bekende dj en de man achter zaal De Burggrave in Evergem, wordt noodgedwongen marktkramer. Achter zijn draaitafel staan zit er nu al bijna een jaar niet in, met dank aan corona. Zijn horecazaak was alleen deze zomer open, maar is nu al weer sinds half oktober verplicht gesloten. Hij blijft koken, en verkoopt de maaltijden nu op de markt. “Mijn maandelijkse vaste kosten zijn drie keer hoger dan de steun die ik krijg. Ik heb geen keuze”, klinkt het.
 2. Buren uit Assenede die samen cannabis kweekten, riskeren gevangenisstraffen tot 3 jaar
  PREMIUM
  Assenede

  Buren uit Assenede die samen cannabis kweekten, riskeren gevangenis­straf­fen tot 3 jaar

  Beter een goede buur dan een verre vriend. In de Vrijestraat in Assenede was dat absoluut het geval. Tegen de grens met Nederland werden twee cannabisplantages opgerold die door twee buren en enkele anderen werden beheerd. Na huiszoekingen werden grote hoeveelheden cannabis, cash geld en een boksbeugel aangetroffen. In totaal moesten vier beklaagden zich verantwoorden, waarvan er slechts één kwam opdagen.
 3. Drie maanden na brand heeft Martin (62) weer hoop: “2021 kan alleen maar beter worden”
  PREMIUM
  Ertvelde

  Drie maanden na brand heeft Martin (62) weer hoop: “2021 kan alleen maar beter worden”

  Martin De Groot (62) uit Ertvelde stapt vol goede moed het nieuwe jaar in. 2020 werd voor hem een rampjaar met het overlijden van zijn vader, en in september nog een brand bij de buren, die ook een deel van zijn huis vernielde. Maar drie maanden later kruipt Martin weer recht, en is hij het zelfs die met een pak kerstversiering voor sfeer en gezelligheid zorgt in zijn straat. “Nu meer dan ooit is er nood aan licht, sfeer en gezelligheid. Hoop dat het nieuwe jaar alleen maar beter wordt”, klinkt het. Wij gingen op bezoek.
 1. "Gerechtigheid voor iedereen": Jennifer Lopez treedt op tijdens inauguratie Biden
  Play

  "Gerechtig­heid voor iedereen": Jennifer Lopez treedt op tijdens inaugura­tie Biden

 2. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut