Remi Van de Veire presenteert zijn boek om de Omloop van de Slagvelden.
Volledig scherm
PREMIUM
Remi Van de Veire presenteert zijn boek om de Omloop van de Slagvelden. © Joeri Seymortier

Jaar na ‘Omloop van de Slagvelden’ is er nu het boek: “Mijn zwaarste project ooit, maar nooit eerder kreeg ik zoveel positieve reacties”

Een jaar nadat de heroïsche ‘Omloop van de Slagvelden’ opnieuw gereden werd, wordt de fietstocht van 2.000 kilometer vereeuwigd in een boek. Remi Van de Veire (72) uit Oosteeklo bij Assenede stond mee aan de wieg van de organisatie, en heeft het boek geschreven. Een turf van anderhalve kilo, met 300 pagina’s en 600 foto’s. “De Omloop heeft vier jaar lang mijn leven beheerst. Dit boek is de kers op de taart”, zegt Remi.

 1. AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadrukte op gang: “Verdubbeling in tien dagen, dus moeten we oppassen”
  PREMIUM
  Meetjesland

  AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadruk­te op gang: “Verdubbe­ling in tien dagen, dus moeten we oppassen”

  De coronadrukte laat zich nu ook voelen in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland. Maandagmiddag waren daar 21 coronapatiënten opgenomen. In vergelijking met andere ziekenhuizen valt dat aantal mee, maar het is toch een verdubbeling van het cijfer tien dagen geleden. “We zijn lang gespaard gebleven, maar de stijging zet zich nu ook bij ons door. Voorzichtigheid is geboden”, klinkt het in het ziekenhuis.
 2. Corona slaat keihard toe in rusthuizen: Ter Hollebeke Sleidinge zwaarst getroffen met 24 besmette bewoners
  PREMIUM
  Evergem

  Corona slaat keihard toe in rusthuizen: Ter Hollebeke Sleidinge zwaarst getroffen met 24 besmette bewoners

  Corona slaat nu ook keihard toe in de Evergemse rusthuizen van het Zorgbedrijf Meetjesland. Vooral het woonzorgcentrum Ter Hollebeke in Sleidinge is zwaar getroffen, met 14 medewerkers en 24 bewoners die positief testten. In Ter Caele in Evergem is er één besmette bewoner en één besmette medewerker. Ten Oudenvoorde in Ertvelde telt nu vier besmette medewerkers en acht besmette bewoners.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'