Kevin De Decker en Nina Steenbeke met de kinderen Maïté en Matheo. Ze veilen een truitje van Hans Vanaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin De Decker en Nina Steenbeke met de kinderen Maïté en Matheo. Ze veilen een truitje van Hans Vanaken. © Joeri Seymortier

“Hij stond altijd voor iedereen klaar. Nu zijn we er ook voor hem”: vrienden zamelen geld in voor Jeffrey, die al meer dan maand in coma ligt na werkongeval

Vrienden van dakwerker Jeffrey Dhaeze (30) uit Bassevelde bij Assenede springen in de bres om de ziekenhuiskosten na zijn ongeval te helpen bekostigen. Jeffrey werd in augustus het slachtoffer van een arbeidsongeval, en kwam zwaar ten val. Hij ligt nog in coma, maar begint te reageren op prikkels. “Hij is er altijd voor ons geweest, dus moeten wij er nu ook voor hem zijn”, zeggen vrienden Kevin en Nina.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Familie Clincke, grondleggers van de korte keten: “Al in 1984 gestart uit liefde voor het mooiste product dat bestaat”
  PREMIUM
  Zomergem

  Familie Clincke, grondleg­gers van de korte keten: “Al in 1984 gestart uit liefde voor het mooiste product dat bestaat”

  Boter, yoghurt en eieren koop je nergens lekkerder en verser dan op de boerderij zelf. Deze week gaan we in onze regio op zoek naar verhalen uit die korte keten. De familie Clincke uit Zomergem bij Lievegem startte al in 1984 met de verkoop van eigen producten op hun hoeve. “Uit ideologie. Met melk zijn zoveel lekkere en gezonde dingen te maken”, zegt Josiane Clincke. Wij gingen op bezoek.
 1. Boerenmarkt, het schoolvoorbeeld van Korte Keten: “Vers uit de grond, recht in de mond”
  PREMIUM
  Aalter/Kaprijke

  Boeren­markt, het schoolvoor­beeld van Korte Keten: “Vers uit de grond, recht in de mond”

  Geen beter voorbeeld van een korte keten, dan een boerenmarkt. In Aalter lokt die boerenmarkt al vijf jaar elke zaterdagnamiddag honderden bewuste klanten naar parking Aard aan hotel Orchidee. Deze week zetten we in onze regio verhalen van de korte keten in de kijker, en gaan we ook inkopen doen op de boerenmarkt in Aalter. “Rechtstreeks van het land naar de klant”, zegt boer Ivan.
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered