Schepen Servaas Van Eynde (rechts) en burgemeester Philippe De Coninck voor het oude gemeentehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Servaas Van Eynde (rechts) en burgemeester Philippe De Coninck voor het oude gemeentehuis. © Kristof Vereecke

Hellende gevel, verborgen stookolietank en rottende balk zorgen voor vertraging van restauratie oude gemeentehuis: “Mikken op het voorjaar van 2024"

AssenedeIn 2023 mag elke Asseneedse deelgemeente zich aan één groot project verwachten. In Boekhoute transformeert men de kerk in een kinderopvang en ontmoetingsruimte, in Bassevelde wordt het voetbalcomplex een sport- en recreatiesite en in Oosteeklo zijn grote rioleringswerken op komst. In Assenede staat de langverwachte restauratie van het oude gemeentehuis op de planning, maar onvoorziene complicaties zorgen voor vertraging. “We mikken daarom op het voorjaar van 2024.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.