ARCHIEFBEELD: Een beeld van precies een jaar geleden, bij de aanstelling van Prinses Sarah I. Toen was ook in Assenede nog geen sprake van corona.
Volledig scherm
ARCHIEFBEELD: Een beeld van precies een jaar geleden, bij de aanstelling van Prinses Sarah I. Toen was ook in Assenede nog geen sprake van corona. © Archief JSA

Geen stoet en geen groot feest, maar Assenede krijgt toch alternatief carnaval: “Helemaal niets doen is onmogelijk in een echte carnavalsgemeente”

AssenedeCorona trekt overal in Vlaanderen een dikke streep door carnaval, maar in Assenede pakken ze volgende maand toch uit met een coronaproof alternatief. De Werkgroep Carnaval roept alle Assenedenaren op om hun huizen van 10 tot 21 februari uitbundig te versieren. Er wordt een wandeling georganiseerd waarbij je de geschiedenis van carnaval in Assenede kan ontdekken, en er komt een coronaproof rondrit door het dorp.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Na maar liefst 125 jaar: staties van ommegang rond kerk Wippelgem worden gered
  PREMIUM
  Wippelgem

  Na maar liefst 125 jaar: staties van ommegang rond kerk Wippelgem worden gered

  De zes staties rond de kerk Onze-lieve-Vrouw ten Troost in Wippelgem bij Evergem worden na maar liefst 125 jaar vernieuwd. Drie originele doeken kunnen nog gered worden, zullen gerestaureerd worden, en krijgen dan een nieuwe plaats binnen in de kerk. In de zes staties aan de buitenkant van de kerk, worden dan nieuwe taferelen van het leven van Sint-Antonius gemaakt. “Oud en nieuw schrijven zo een nieuw verhaal in de geschiedenis”, klinkt het bij de kerkfabriek. Wij duiken hier de geschiedenis in.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo