Mannelijk viergeslacht bij familie Humblé.
Volledig scherm
Mannelijk viergeslacht bij familie Humblé. © Humblé

Dubbel viergeslacht bij familie Humblé

ZelzateWerner Humblé uit Assenede/Zelzate laat weten dat zijn familie zowel een mannelijk als een vrouwelijk viergeslacht bevat.

 1. Meldpunt voor droogteschade
  Assenede

  Meldpunt voor droogte­scha­de

  Landbouwers die schade hebben door de aanhoudende droogte, kunnen dat aangeven bij de gemeente Assenede. Daarna zal de gemeente beslissen om de gemeentelijke landbouwschadecommissie samen te roepen om de schade vast te stellen. Landbouwschade melden kan via het aangifteformulier dat terug te vinden is op de website van de gemeente: www.assenede.be/nl/wonen-verbouwen-en-milieu/landbouw. Meer info via de milieudienst: 09/ 341. 95. 92 of milieu@assenede.be.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.