Trees Van Eykeren en Brenda Van den Bossche willen de oude pastorietuin als speelplein laten inrichten.
Volledig scherm
Trees Van Eykeren en Brenda Van den Bossche willen de oude pastorietuin als speelplein laten inrichten. © Foto Joeri Seymortier

"Dorp heeft nood aan openbaar speelplein"

BASSEVELDEBassevelde heeft nood aan een groene speelruimte waar kinderen uit het dorp kunnen ravotten. CD&V wil dat in de tuin van de oude pastorie.

 1. Familie Clincke, grondleggers van de korte keten: “Al in 1984 gestart uit liefde voor het mooiste product dat bestaat”
  PREMIUM
  Zomergem

  Familie Clincke, grondleg­gers van de korte keten: “Al in 1984 gestart uit liefde voor het mooiste product dat bestaat”

  Boter, yoghurt en eieren koop je nergens lekkerder en verser dan op de boerderij zelf. Deze week gaan we in onze regio op zoek naar verhalen uit die korte keten. De familie Clincke uit Zomergem bij Lievegem startte al in 1984 met de verkoop van eigen producten op hun hoeve. “Uit ideologie. Met melk zijn zoveel lekkere en gezonde dingen te maken”, zegt Josiane Clincke. Wij gingen op bezoek.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen