Wilfried De Greve en Anny Hermie
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried De Greve en Anny Hermie © HLN archief

De ‘zelfmoord’ die gifmoord bleek te zijn: hoe weduwe Anny (41) na uitvaart vrolijk achter de toog stond

“De doodstraf.” Anny Hermie (41) valt flauw in de beschuldigdenbank van het Gentse gerechtshof, haar advocaat trekt lijkbleek weg. De jury van negen vrouwen toonde zich strenger dan de levenslange opsluiting die het parket had geëist voor de moord op haar man. Nochtans had de verdediging bewust gekozen voor een vrouwelijke jury. Het hypocriete huwelijk tussen Anny en Wilfried was duidelijk ten dode opgeschreven, alleen had niemand verwacht dat het zo’n letterlijke invulling zou krijgen. Lees hier meer over de strafste misdaden van de voorbije vijftig jaar.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Geen echte Gentse Feesten? Dan doet buurgemeente het wel: “Wij brengen de Gentsche Fieste naar Evergem”
  Evergem/Gent

  Geen echte Gentse Feesten? Dan doet buurgemeen­te het wel: “Wij brengen de Gentsche Fieste naar Evergem”

  Echte Gentse Feesten zullen er ook dit jaar niet in zitten, en daar wil De Burggrave in buurgemeente Evergem iets aan doen. Peter Van Praag trekt zeven dagen artiesten uit een Gents blik, en brengt de Gentse Feesten zo een klein beetje naar Evergem. Met Popkoning Jean-Pierre Maeren in een hoofdrol, naast onder andere Kurt Burgelman, Vanessa Chinitor en Dirk Bauters en Marina Wally.
 3. ‘Start Op!’ gaat aan de slag met jongeren die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt: “We willen heftruck zijn in jonge gasten hun professioneel leven”
  Zelzate

  ‘Start Op!’ gaat aan de slag met jongeren die moeilijk toegang vinden tot de arbeids­markt: “We willen heftruck zijn in jonge gasten hun professio­neel leven”

  Wie tussen de 18 en 30 jaar is en op zoek naar werk, maar nood heeft aan een extra duwtje in de rug, kan voortaan terecht bij ‘Start Op!’. “We ondersteunen jongeren voor wie de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te groot is”, vertelt Karlien Van Hecke. “Dat kan in ons atelier in Zelzate of met begeleiding van een jobcoach. Meestal is het zelfs een combinatie van.”