Clementine Soens werd gehuldigd door het gemeentebestuur van Assenede.
Volledig scherm
Clementine Soens werd gehuldigd door het gemeentebestuur van Assenede. © JSA

Clementine Soens viert 100ste verjaardag in rusthuis Assenede

Clementine Soens heeft haar honderdste verjaardag gevierd in het woonzorgcentrum van Assenede.

 1. Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Laureins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”
  PREMIUM
  Sint-Laureins

  Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Lau­reins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”

  Heel de kaart van het land kleurt bloedrood, maar in Sint-Laureins tellen ze amper drie besmettingen. Waaraan dat ligt? “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”, klinkt het bij ‘Keyzers’, het populairste café van ‘Sente’ en omstreken. Normaal zou het wielercafé vandaag afgeladen vol zitten voor de Ronde van Vlaanderen, maar door de coronamaatregelen tekenen enkel de vaste klanten en een bus wielertoeristen – die normaal in de Vlaamse Ardennen moest zitten – present. En of die laatste pinten voor de horecalockdown smaken.
 2. Wij gingen op café in het Meetjesland, en zagen enkel ontgoochelde cafébazen: “Dit gaat de coronacijfers niet omlaag helpen, maar onze omzet wel”
  PREMIUM

  Wij gingen op café in het Meetjes­land, en zagen enkel ontgoochel­de cafébazen: “Dit gaat de coronacij­fers niet omlaag helpen, maar onze omzet wel”

  De cafébazen in het Meetjesland reageren ontgoocheld op het nieuws dat hun zaak vanaf vrijdag om 23 uur dicht moet. Zowat iedereen vreest dat deze regel in onze regio niets aan de coronacijfers zal veranderen. “Maar we zijn wel de mooiste uren kwijt, want tussen 23 uur en 1 uur ’s nachts werden de meeste pintjes verkocht”, klinkt het. Wij reden door het Meetjesland en gingen bij vijf ontgoochelde cafébazen om een pint.