Prinses Sarah I en haar gevolg in februari dit jaar: toen was van corona nog amper sprake.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Sarah I en haar gevolg in februari dit jaar: toen was van corona nog amper sprake. © JSA

Carnavalsdroom Assenede spat als zeepbel uit mekaar: “Prinsenverkiezing, carnavalsstoet? Het zou simpelweg onverantwoord zijn”

De carnavalsdroom van Assenede spat als een zeepbel uit mekaar. De Werkgroep Carnaval en het gemeentebestuur van Assenede hebben beslist om de prinsenverkiezing van november, en de carnavalsstoet van februari 2021 te schrappen. Begin volgend jaar zal bekeken worden of er in de krokusvakantie toch nog kleinschalige veilige carnavalsactiviteiten mogelijk zijn. “We hebben van ons hart een steen moeten maken”, klinkt het bij de carnavalisten.

 1. Nooit geziene oproep aan 180.000 Meetjeslanders: “Het water staat ons aan de lippen. Volg de coronaregels nu strikter dan ooit!”
  Meetjesland

  Nooit geziene oproep aan 180.000 Meetjeslan­ders: “Het water staat ons aan de lippen. Volg de coronare­gels nu strikter dan ooit!”

  De gemeentebesturen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisverpleegkundigen, huisartsen, de huisartsenwachtpost, scholen en de CLB’s uit het Meetjesland lanceren samen een open brief, waarin ze elke Meetjeslander oproepen om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden. “Het water staat ons aan de lippen. Het is van levensbelang dat we nu samen een dam opwerpen tegen het coronavirus”, klinkt het.
 2. Makelaars lichten slachtoffers op voor 3 miljoen euro: “Ze kozen bewust laaggeschoolde mensen uit”
  PREMIUM
  Turnhout/Assenede

  Makelaars lichten slachtof­fers op voor 3 miljoen euro: “Ze kozen bewust laagge­school­de mensen uit”

  Twee beleggingsmakelaars uit Turnhout en Assenede hebben in totaal meer dan 3 miljoen euro afgetroggeld van hun cliënten. De slachtoffers dachten dat ze aandelen kochten van een Canadees bedrijf, maar het geld werd doorgesluisd naar rekeningen in Zwitserland. Eén van de gedupeerden verloor 357.000 euro, zijn volledige vermogen. “Ze kozen bewust laaggeschoolde mensen uit die geen kaas hebben gegeten van financiële zaken.”
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om vijf jaar lang cannabis te kweken
  PREMIUM
  Gent/Evergem/Assenede

  Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om vijf jaar lang cannabis te kweken

  Het was een drukke woensdagnamiddag in de correctionele rechtbank van Gent. Maar liefst twaalf beklaagden stonden terecht voor het bezitten, telen en invoeren van cannabis in en rond Gent. Spilfiguur Boy V. B. (33) uit Assenede overtuigde onder andere zijn ouders, ex-schoonouders en (ex-)partners om mee in zijn drugsproject te stappen. Na intens politieonderzoek konden verschillende plantages opgerold worden. Voor Boy V.B. vorderde de procureur een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 24.000 euro.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team