Foto JSA
Volledig scherm
© Foto JSA

Bewonersplatform krijgt prijs 'Goe Bezig'

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Stock Van De Walle voelt knaldrang bij vuurwerkliefhebbers: “Niet uitzonderlijk dat er voor meer dan 500 euro op de toonbank ligt”
  PREMIUM
  Assenede

  Stock Van De Walle voelt knaldrang bij vuurwerk­lief­heb­bers: “Niet uitzonder­lijk dat er voor meer dan 500 euro op de toonbank ligt”

  Het is over de koppen lopen bij Stock Van De Walle dezer dagen. Klanten komen niet voor zaagmachines of verf, maar voor het grote assortiment aan vuurwerk dat ze aanbieden. Nochtans het afsteken ervan in heel wat gemeentes verboden. Zelfs heel wat Nederlanders steken er speciaal de grens voor over. “Het valt op dat vuurwerk sterk verankerd is in de Nederlandse cultuur. Ze kopen veel meer dan Belgen.”