Geveltuintjes in Sint-Niklaas.
Volledig scherm
Geveltuintjes in Sint-Niklaas. © Joris Vergauwen

Assenede geeft geen subsidies voor geveltuintjes (maar hoopt dat de burgers het wel doen)

Assenede gaat voorlopig geen subsidies uitdelen voor burgers die een geveltuintje willen aanleggen.

 1. AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadrukte op gang: “Verdubbeling in tien dagen, dus moeten we oppassen”
  PREMIUM
  Meetjesland

  AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadruk­te op gang: “Verdubbe­ling in tien dagen, dus moeten we oppassen”

  De coronadrukte laat zich nu ook voelen in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland. Maandagmiddag waren daar 21 coronapatiënten opgenomen. In vergelijking met andere ziekenhuizen valt dat aantal mee, maar het is toch een verdubbeling van het cijfer tien dagen geleden. “We zijn lang gespaard gebleven, maar de stijging zet zich nu ook bij ons door. Voorzichtigheid is geboden”, klinkt het in het ziekenhuis.
 2. Chef Broes van ’t Vijfde Seizoen verontwaardigd: “Dit gaat niet alleen over horeca, maar over een heel netwerk van leveranciers en mensen rondom ons”
  PREMIUM
  Aalter

  Chef Broes van ’t Vijfde Seizoen verontwaar­digd: “Dit gaat niet alleen over horeca, maar over een heel netwerk van leveran­ciers en mensen rondom ons”

  Chef Broes Tavernier van restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter moet net zoals al zijn collega’s een maand lang de deuren dicht houden. Hij maakt vandaag de frigo’s leeg, maar is verontwaardigd. Niet alleen voor de eigen gevolgen, maar vooral ook voor die van zijn team en de vele toeleveranciers waar hij mee werkt. “Je zal nu maar wildleverancier zijn, net voor de start van het wildseizoen. Wie gaat thuis zelf een haas of fazant op het vuur zetten?”, vraagt Broes zich af.