Marnix met zijn vrouw en schepenen Hilde Baetslé (Samenplus), Lieselotte Van Hoecke (Samenplus) en Chantal Bobelijn (Samenplus).
Volledig scherm
PREMIUM
Marnix met zijn vrouw en schepenen Hilde Baetslé (Samenplus), Lieselotte Van Hoecke (Samenplus) en Chantal Bobelijn (Samenplus). © Arne Blomme

2.628 kilometer in 92 dagen: Marnix (66) stapt naar Santiago de Compostela voor het goede doel

BoekhouteBoekhoutenaar Marnix Willems (66) is te voet vertrokken naar Santiago de Compostela. Met zijn beproeving wil hij geld inzamelen voor vzw De Stap, een vereniging die mensen met een psychische kwetsbaarheid een zinvolle dagbesteding aanbiedt. 

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. RESTOTIP. Restaurant Oogst: “Piekfijn dineren met jong publiek”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Restaurant Oogst: “Piekfijn dineren met jong publiek”

  Restaurant Oogst in Assenede was dit jaar voor het eerst genomineerd voor Jong Keukengeweld, een actie van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen waarbij jonge gastronomische chefs koken voor hun leeftijdsgenoten. Het team van Oogst is dan ook piepjong: chef Alec Vincke is 26, gastvrouw Axelle Moens 25, en sommelier Lisanne Vincent en sous-chef Maarten Verlot zijn beiden 23. Van onervarenheid was echter niets terug te vinden op het bord, want van voorgerecht tot dessert werden we compleet van onze sokken geblazen.
  Assenede