1. Na jaren van daling, nu weer meer afval in Meetjesland en regio Deinze: “Door corona meer thuis? Dat voel je in de huisvuilzak en aan de glasbol”
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Na jaren van daling, nu weer meer afval in Meetjes­land en regio Deinze: “Door corona meer thuis? Dat voel je in de huisvuil­zak en aan de glasbol”

  De inwoners van het Meetjesland en de streek rond Deinze hebben vorig jaar voor een pak meer afval gezorgd. Elke inwoner zorgde voor gemiddeld 5 kilo meer in de restafvalzak, ook voor 5 kilo meer PMD, 3 kilo meer papier en karton, en ook nog eens 2,5 kilo meer glas. “De reden? We zaten vorig jaar allemaal veel meer thuis, en dat zorgt voor meer thuisafval”, klinkt het.
 1. Geen echte Gentse Feesten? Dan doet buurgemeente het wel: “Wij brengen de Gentsche Fieste naar Evergem”
  Evergem/Gent

  Geen echte Gentse Feesten? Dan doet buurgemeen­te het wel: “Wij brengen de Gentsche Fieste naar Evergem”

  Echte Gentse Feesten zullen er ook dit jaar niet in zitten, en daar wil De Burggrave in buurgemeente Evergem iets aan doen. Peter Van Praag trekt zeven dagen artiesten uit een Gents blik, en brengt de Gentse Feesten zo een klein beetje naar Evergem. Met Popkoning Jean-Pierre Maeren in een hoofdrol, naast onder andere Kurt Burgelman, Vanessa Chinitor en Dirk Bauters en Marina Wally.
 1. Volop ‘Deviltime’ in Waterdijkstraat Boekhoute: “Geen huis dat hier niet versierd is. Hopelijk volgt heel het dorp”
  PREMIUM
  Boekhoute

  Volop ‘Deviltime’ in Waterdijk­straat Boekhoute: “Geen huis dat hier niet versierd is. Hopelijk volgt heel het dorp”

  De Waterdijkstraat in Boekhoute (Assenede) maakt met stip aanspraak op de titel van best versierde EK-straat van het Meetjesland. De hele straat is er versierd met zwart, geel en rood. Zelfs een kartonnen Romelu Lukaku staat er klaar om je te verwelkomen. De inwoners en het gemeentebestuur hopen dat de andere straten nu volgen. Wij gingen de sfeer meten.
 1. Ondernemer Marc Van Wiemeersch (64) schrijft boek over zijn leven, en gaat 24 uur koersen op rollen: “Alles ten voordele van strijd tegen kanker”
  PREMIUM
  Sleidinge/Lovendegem

  Ondernemer Marc Van Wiemeersch (64) schrijft boek over zijn leven, en gaat 24 uur koersen op rollen: “Alles ten voordele van strijd tegen kanker”

  Ondernemer Marc Van Wiemeersch uit het Eeksken, op de grens van Sleidinge met Lovendegem, giet zijn levensverhaal in een boek. De man achter de bekende doe-het-zelfzaak schenkt de opbrengst aan de strijd tegen kanker, en doet daar nog een schepje bovenop. Op 11 en 12 juni gaat hij 24 uur lang koersen op rollen, en wil hij zo extra geld voor Kom op tegen Kanker verzamelen. “Ik hoop stiekem op 25.000 euro”, klinkt het ambitieus.
 1. ‘Start Op!’ gaat aan de slag met jongeren die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt: “We willen heftruck zijn in jonge gasten hun professioneel leven”
  Zelzate

  ‘Start Op!’ gaat aan de slag met jongeren die moeilijk toegang vinden tot de arbeids­markt: “We willen heftruck zijn in jonge gasten hun professio­neel leven”

  Wie tussen de 18 en 30 jaar is en op zoek naar werk, maar nood heeft aan een extra duwtje in de rug, kan voortaan terecht bij ‘Start Op!’. “We ondersteunen jongeren voor wie de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te groot is”, vertelt Karlien Van Hecke. “Dat kan in ons atelier in Zelzate of met begeleiding van een jobcoach. Meestal is het zelfs een combinatie van.”