ASSE: Burgemeester Van Elsen ondergaat de screening, bijgestaan door verpleegster Kathleen Van Stichelen en cardioloog Dan Schelfaut.
Volledig scherm
ASSE: Burgemeester Van Elsen ondergaat de screening, bijgestaan door verpleegster Kathleen Van Stichelen en cardioloog Dan Schelfaut. © Mozkito

Ziekenhuis gaat mensen gratis screenen op hartproblemen: “Dit kan voor veel mensen echt wel het verschil maken”

In het OLV-ziekenhuis van Asse is maandag  het startschot gegeven van de ‘Week van het Hart’. Op dinsdag 1 oktober kunnen de mensen zich gratis laten screenen op de hartafdeling. “Dergelijke screening kan voor veel mensen echt wel een verschil maken”, zegt hartspecialist Dan Schelfaut.

 1. Kapitein Simon Van de Voorde neemt Lindemans Aalst op sleeptouw tegen VHL: “Thuismatch tegen Maaseik wordt grote test”
  VOLLEYBAL

  Kapitein Simon Van de Voorde neemt Lindemans Aalst op sleeptouw tegen VHL: “Thuismatch tegen Maaseik wordt grote test”

  Het coronavirus heeft ook de Liga A stevig in zijn greep. Door besmettingen bij verschillende teams was de wedstrijd tussen Volley Haasrode Leuven en Lindemans Aalst de enige die dit weekend doorging in de Euromillions League. Veel overschot hadden de Aalstenaars niet, maar onder impuls van een ijzersterke Simon Van de Voorde haalden ze het tegen VHL met 1-3 (26-24, 22-25, 24-26 en 22-25).
 2. Beklaagde die eerder al dodelijk ongeval onder invloed veroorzaakte riskeert opnieuw celstraf nadat hij onder invloed reed
  Aalst

  Beklaagde die eerder al dodelijk ongeval onder invloed veroorzaak­te riskeert opnieuw celstraf nadat hij onder invloed reed

  Aalstenaar Patrick C. stond maandagochtend in de rechtbank van Aalst opnieuw terecht nadat hij eind oktober tot drie jaar cel werd veroordeeld nadat hij dronken op zijn bromfiets betrapt werd. De man zelf kwam in oktober niet opdagen en gaat nu in verzet tegen zijn gevangenisstraf en de hoge boete. Hij is niet aan zijn proefstuk toe, in 2006 was hij in dronken toestand al verantwoordelijk voor een dodelijk ongeval.
 3. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas