Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Winkeldief verstopt beveiliging en gaat er dan vandoor: 18 maanden cel gevorderd

AsseEen twintiger riskeert 18 maanden cel voor 10 winkeldiefstallen. De man scheurde de beveiliging van flessen drank en verstopte deze elders in de winkel.

 1. “Hier worden zelfs baby’tjes geboren”: Achter de schermen van opvangcentrum voor asielzoekers in Alsemberg
  Play
  PREMIUM
  Alsemberg

  “Hier worden zelfs baby’tjes geboren”: Achter de schermen van opvangcen­trum voor asielzoe­kers in Alsemberg

  Het opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis in Alsemberg zette de deuren open voor het grote publiek. Meer dan tweehonderd vluchtelingen wachten er soms jaren op een beslissing over hun asielaanvraag. Een verblijf in het centrum is dan ook geen pretje. Al doen de mensen van het Rode Kruis hun best om de bewoners toch een verzet te gunnen. Een blik achter de schermen.
 2. Overweegt Walter De Donder opnieuw een gooi naar CD&V-voorzitterschap?
  PREMIUM
  Affligem
  4

  Overweegt Walter De Donder opnieuw een gooi naar CD&V-voorzitter­schap?

  Walter De Donder stelt zich mogelijk opnieuw kandidaat voor het voorzitterschap van CD&V. Huidig voorzitter Joachim Coens vroeg eind vorige week zelf om vervroegde verkiezingen. De Donder was bij de vorige verkiezingen ook kandidaat, maar moest de duimen leggen voor Sammy Mahdi en dus ook voor Coens. “Ik luister in mijn omgeving naar zij die mij aanporren om het te doen, maar ook naar zij die het mij afraden”, zegt hij. “In ieder geval: als ik in Affligem het verschil kan maken, dan kan ik dat elders ook”.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. “Bestuurders met alcoholprobleem worden rijongeschikt verklaard , maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”
  PREMIUM
  VILVOORDE

  “Bestuur­ders met alcoholpro­bleem worden rijonge­schikt verklaard , maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”

  “Ik vraag u om een taalwijziging voor mijn cliënt.” Het is een zin die wel vaker weergalmt in de rechtbanken van het arrondissement Halle-Vilvoorde, waar procureur des Konings Ine Van Wymersch de strafrechtelijke plak zwaait. Iedereen heeft het recht om in zijn moedertaal berecht te worden en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. “Of misbruik...”, zegt Ine Van Wymersch in een exclusief interview met Het Laatste Nieuws.