Werken aan watercollector

 1. Daling van aantal besmettingen in Asse op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Asse op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Asse, op één dag 37 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 39. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 360. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Asse op 1074 te liggen. Omdat Asse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”
  PREMIUM
  Dilbeek/Roosdaal/Brussel

  Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaat­re­ge­len op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettin­gen vandaan komen”

  Busreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf.
 2. Samenscholingsverbod vanaf 3 personen na 22 uur in Asse
  Asse

  Samenscho­lings­ver­bod vanaf 3 personen na 22 uur in Asse

  In Asse is het vanaf vrijdag verboden om na 22 uur met meer dan twee personen op straat te lopen. Het is een antwoord op de nachtklok die in het Brussels gewest vervroegd werd naar 22 uur. “Maar hiermee geven we mensen toch nog de kans om na 22 uur de hond uit te laten of terug te keren van familie”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). “We willen hiermee ook samenscholingen van jongeren voorkomen, iets waardoor we geplaagd werden de afgelopen dagen en weken.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery