De man met de witte t-shirt, die niet herkenbaar in beeld wil komen, kreeg z'n ontslag.
Volledig scherm
PREMIUM
De man met de witte t-shirt, die niet herkenbaar in beeld wil komen, kreeg z'n ontslag. © Amber Gys

Waarom stakers heel distributiecentrum Delhaize lamleggen na één ontslag: “Vertrouwen in leidinggevenden is zoek”

AsseVan maandagavond tot dinsdagnacht werd er gestaakt in het distributiecentrum Delhaize in Asse. De aanleiding was het ontslag van een werknemer, die volgens verschillende bronnen al enkele keren op de vingers werd getikt. Vakbonden en directie raken het maar niet eens over de oplossing. Maar hoe kon die ene persoon nu een distributiecentrum met enkele duizenden werknemers 24 uur lang volledig stilleggen?

 1. Inzamelpunt in Dachterdeer voor spullen voor slachtoffers overstromingen
  Affligem
  1

  Inzamel­punt in Dachter­deer voor spullen voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Mensen die spullen willen doneren voor de getroffen inwoners van Verviers, Pepinster en omgeving kunnen terecht in café Dachterdeer in Affligem. Uitbater Johny Vermoesen is een inzamelpunt gestart en na een oproep op sociale media werden vrijdagnamiddag al tal van zaken afgeleverd. “Maandag vertrekt er een bus vanuit Aalst met mannen die daar de handen uit de mouwen gaan steken”, zegt Johny. “De ingezamelde spullen gaan mee met hen.”
 2. Anders bezorgd om PFOS-vervuiling op Hopmarktsite, gemeente maakte intussen een inventaris op: “Als er gevaar dreigt, zullen wij onmiddellijk handelen”
  Asse

  Anders bezorgd om PFOS-vervuiling op Hopmarktsi­te, gemeente maakte intussen een inventaris op: “Als er gevaar dreigt, zullen wij onmiddel­lijk handelen”

  Oppositiepartij Anders maakt zich zorgen om een eventuele PFOS-vervuiling in Asse. “We zijn bezorgd over een eventuele vervuiling aan de voormalige brandweerkazerne aan de Hopmarkt”, zegt raadslid Danny Van Hemelrijck (Anders). Milieuschepen Peter Verbiest (N-VA) zegt dat er gewacht wordt op instructies van hogerhand en roept tegelijk op tot kalmte.