Het Kravaalbos, waar de feiten plaatsvonden
Volledig scherm
Het Kravaalbos, waar de feiten plaatsvonden © Jo De Coninck

Veldwachter veroordeeld tot celstraf met uitstel voor...stropen

AsseEen bijzondere veldwachter die betrapt werd terwijl hij aan het stropen was, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel, en een effectieve geldboete van 6.000 euro. Een man die hem vergezelde, kreeg dezelfde straf opgelegd. Beide mannen werden ‘s nachts betrapt in het Kravaalbos in Asse en hadden een jachtgeweer met nachtkijker bij.

 1. Veldwachter riskeert zeven maanden cel voor ... stropen: “Hielden controle op honden en everzwijnen”
  Asse

  Veldwach­ter riskeert zeven maanden cel voor ... stropen: “Hielden controle op honden en everzwij­nen”

  Het parket Halle-Vilvoorde heeft donderdag een gevangenisstraf van 7 maanden, met probatie-uitstel, en een geldboete van 8.000 euro gevorderd tegen een bijzondere veldwachter die betrapt werd terwijl hij vermoedelijk aan het stropen was. Tegen de man die hem vergezelde, werd een gelijkaardige straf gevorderd. Beide mannen werden ’s nachts betrapt in het Kravaalbos in Asse en hadden een jachtgeweer met nachtkijker bij. De verdediging vroeg de vrijspraak.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.