Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Sluikslachting op heterdaad betrapt: verwaarloosde dieren en illegalen aangetroffen

AsseDe politiezone AMOW heeft met bijstand van de politiezones Dilbeek en TARL verwaarloosde dieren en illegalen aangetroffen tijdens een illegale slachting. Dat gebeurde al op de dag van het Offerfeest, maar raakte nu pas bekend. Honden, schapen en geiten werden in beslag genomen.

0 reacties

 1. Nieuw stukje Kravaalbos feestelijk geopend
  Asse

  Nieuw stukje Kravaalbos feestelijk geopend

  Op de achtste editie van de Erembald-Kravaal Happening werd een nieuw aangekocht stuk Kravaalbos feestelijk geopend. De gemeente Asse, het Vlaamse Randfonds van het Agentschap Binnenlands Bestuur en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten vorig jaar 11 hectare aan om publiek toegankelijk te maken. De happening zelf vond plaats op en rond het cirkelvormige plein waar eerder de oude witte villa werd afgebroken. Het plein moet uitgroeien tot een mooie nieuwe ontmoetingsplek in Asse. Er stonden kraampjes, er was muzikale omkadering en er werden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook de wandelingen hadden succes. De bezoekers konden ook op eigen initiatief een tochtje maken. Om de aankoop te vieren werd tijdens de happening de eerste boom geplant van de toekomstige nieuwe boomgaard.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Gynaecologe riskeert jaar cel nadat Leen (38) sterft aan baarmoederhalskanker: “Alle alarmbellen hadden moeten rinkelen, maar er ging kostbare tijd verloren”
  PREMIUM
  Aalst

  Gynaecolo­ge riskeert jaar cel nadat Leen (38) sterft aan baarmoeder­hals­kan­ker: “Alle alarmbel­len hadden moeten rinkelen, maar er ging kostbare tijd verloren”

  Is een gynaecologe uit Aalst schuldig aan de dood van een patiënte aan baarmoederhalskanker? Over die vraag moet de Dendermondse rechtbank zich buigen. De arts staat terecht voor opzettelijke doding en schuldig verzuim omdat ze “alle medische aanwijzingen van een kwaadaardig proces in handen had, maar niets ondernam.” De gynaecologe, ondertussen op pensioen, ontkent dat. Er hangt haar een jaar cel boven het hoofd.