Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Sluikslachting op heterdaad betrapt: verwaarloosde dieren en illegalen aangetroffen

AsseDe politiezone AMOW heeft met bijstand van de politiezones Dilbeek en TARL verwaarloosde dieren en illegalen aangetroffen tijdens een illegale slachting. Dat gebeurde al op de dag van het Offerfeest, maar raakte nu pas bekend. Honden, schapen en geiten werden in beslag genomen.

0 reacties

 1. Dan toch géén draagvlak bij schepencollege over huidige plannen met op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’: De Werkvennootschap past plannen aan
  Dilbeek

  Dan toch géén draagvlak bij schepencol­le­ge over huidige plannen met op- en afritten­com­plex ‘13 Kattebroek’: De Werkven­noot­schap past plannen aan

  Het gemeentebestuur van Dilbeek liet tijdens een besprekingen in de maand juni met De Werkvennootschap weten weinig enthousiast te zijn over de plannen voor een nieuwe Noordelijke Keerlus langs de Ring in Dilbeek. Die zou er komen als oplossing voor een vlotte en verkeersveilige doorstroming aan op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’. Een aantal elementen laten het schepencollege besluiten dat een betere oplossing mogelijk moet zijn. “Alle alternatieven hebben een impact op de verkeersafwikkeling in de wijken”, klinkt het.
 1. Ter plaatse, op café of thuis: zo bereiden supporters Remco Evenepoel zich voor op het WK
  PREMIUM
  Dilbeek

  Ter plaatse, op café of thuis: zo bereiden supporters Remco Evenepoel zich voor op het WK

  Het WK ligt voor de deur, want zondag is het al zo ver! De feestvreugde bouwt zich stilaan ook op bij de supporters van Remco Evenepoel. Meer bepaald in Schepdaal -zijn thuisgemeente- waar tientallen fans de koers live op groot scherm kunnen volgen in supporterscafé In De Rustberg. Anderen volgen het liever thuis of vertrekken vanuit hun thuisbasis met de bus naar Leuven. De smaak naar een overwinning is zoet, zo blijkt het wanneer we ons mengen tussen de supporters.
 2. PIVO ontwikkelde unieke opleiding voor hulpdiensten om grootschalige rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”
  Asse

  PIVO ontwikkel­de unieke opleiding voor hulpdien­sten om grootscha­li­ge rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”

  Pandemie, overstromingen, terreuraanslagen, grote branden: ook ons land bleef de laatste jaren niet gespaard van noodsituaties. Het Vlaams-Brabantse PIVO in Asse ontwikkelde -samen met de Hulpverleningszone Vlaams Brabant West- een unieke training voor alle hulpdiensten en noodplancoördinatoren om grootschalige rampen te bestrijden. De start van deze trainingen vond zaterdag voor het eerst plaats, exact 20 jaar na ‘9/11’. De provincie pakt hiermee meteen een primeur, want nergens anders in Vlaanderen heeft iemand hen voorgedaan.
 3. Essene verliest haar enige bakkerij: Nevens sluit na 45 jaar de deuren
  PREMIUM
  Affligem
  2

  Essene verliest haar enige bakkerij: Nevens sluit na 45 jaar de deuren

  Nadat Severin Nevens (75) en Myriam Moetwil (77) bijna een halve eeuw geleden een bakkerij oprichtten in Essene zullen de ovens in de nacht van 2 op 3 oktober een laatste keer warmte geven. Kinderen Anita (47) en Jean-Paul (54) moeten er noodgedwongen de brui aan geven nadat Jean-Paul de diagnose bakkersastma kreeg. We blikken met het gezin terug op de afgelopen decennia. “We krijgen plots een sociaal leven”, lachen ze. “Tickets voor Bart Peeters zijn al geboekt.”