Met de hond wandelen in het Kravaalbos is wel nog toegelaten. Tenminste, als het dier aan de leiband wordt gehouden.
Volledig scherm
Met de hond wandelen in het Kravaalbos is wel nog toegelaten. Tenminste, als het dier aan de leiband wordt gehouden. © Mozkito

Ruiters en fietsers verontwaardigd over strenge politiecontroles: “Kravaalbos is van iedereen”

Ruiters, fietsers en quad-rijders reageren verontwaardigd op de boetes die de politie zondag uitschreef in het Kravaalbos. Volgens het reglement zijn paarden, fietsen, quads of terreinwagens niet welkom in het natuurgebied. Enkele paardenliefhebbers startten een actiegroep om te protesteren tegen het reglement en tegen het politieoptreden.

 1. Plan herinrichting pleinen eindelijk klaar: bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen, O.L.V.-ziekenhuis krijgt extra ingang
  PREMIUM

  Plan herinrich­ting pleinen eindelijk klaar: bovengrond­se parkeer­plaat­sen verdwijnen, O.L.V.-ziekenhuis krijgt extra ingang

  Bovengronds parkeren op één van de pleinen in het centrum van Asse wordt verleden tijd. Onder de Hopmarkt komt een ondergrondse parking met plaats voor 300 auto’s. Dat terwijl de parking voor het gemeentehuis een parkje wordt. De Markt zelf blijft haar terrasfunctie houden, maar krijgt een toegang naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. “Kostprijs bedraagt 4,7 miljoen euro, maar het project moet een nuloperatie worden”, luidt het.
 2. Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonderlijke prestatie op die leeftijd”
  PREMIUM

  Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonder­lij­ke prestatie op die leeftijd”

  De vader van Parkinsonpatiënt Ivo De Bisschop, de 90-jarige Frans, steunt het initiatief van zijn zoon met een eigen initiatief in zijn thuisgemeente Dilbeek. Er werd 49 dagen lang een kleinschalige ‘Parkinson Walk’ georganiseerd in de thuisgemeente van vader en zoon die heel wat mensen dagelijks op de been bracht. Wij hebben afgesproken met vader Frans, die net 90 jaar is geworden. “Enorm fier op mijn zoon zijn prestatie, maar niet verwacht dat het zo moeilijk zou worden”, vertelt Frans ons.
 1. Daling van aantal besmettingen in Asse op zondag 11 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Asse op zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Asse, op één dag 21 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 30. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 151. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Asse komt dat getal nu op 451 te liggen. Asse heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.