Reiziger filmt sms’ende chauffeur van De Lijn: “Er zullen gepaste maatregelen volgen”

Aalst/Affligem/Asse/Dilbeek/BrusselDe Lijn zal één van zijn chauffeurs op de vingers tikken nadat die de verkeersregels aan zijn laars lapt. Een reiziger kon filmen hoe de man een bericht aan het sturen was terwijl hij reed, en bezorgde die beelden aan De Lijn. “Dit gedrag wordt uiteraard niet getolereerd”, klinkt het bij de vervoersmaatschappij.

14 reacties

 • Erik Ruban

  3 maanden geleden
  Wat die chauffeur doet mag niet , maar de persoon die het filmde mag dit ook niet doen . Dus moest ik van die chauffeur zijn ik diende klacht in .
 • Kris Sermon

  3 maanden geleden
  Er zitten mensen op de bus hij neemt geen verantwoording moet boete krijgen sowieso, de lijn nul veiligheid
 • persy louis

  3 maanden geleden
  Ok het mag niet, maar weer word de privé geschonden. En in file sta je niet voor je plezier .
 • André Christiaens

  3 maanden geleden
  Als hij nu informatie aan het zenden is aan zijn werkgever De Lijn wat dan? kan hij geen vermoedelijke breuk hebben met de bus en De Lijn op de hoogte brengt! natuurlijk het staat niet dat GSM maar dan moet De Lijn elke GSM voor vertrek afnemen en dan stopt het, anders niet.
 • Thomas Vlaeminck

  3 maanden geleden
  Mensen die zeggen dat hij/zij de chauffeur zou moeten aanspreken hierover, is verkeerd. Ja, dat lost misschien het probleem dan op, maar wie weet deed hij/zij dat al. Het is bij wet verboden. En daarbij heeft hij als chauffeur van een bus een voorbeeldfunctie. Dat zijn job op het spel staat, wist die chauffeur heel goed toen de chauffeur zijn/haar smartphone bovenhaalde. Dat iemand het filmt om bewijs te verkrijgen is goed, zo kun je de verkeerde chauffeur traceren. Gelukkig zonder ongelukken!
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Warmtenet Tereos in 2024 klaar: “Goedkope verwarming voor bijna 300 gezinnen van Zuidkaai en Zeebergkaai”
  PREMIUM
  Aalst

  Warmtenet Tereos in 2024 klaar: “Goedkope verwarming voor bijna 300 gezinnen van Zuidkaai en Zeeberg­kaai”

  De nieuwe appartementen en wooncomplexen die verrijzen aan de Zuidkaai en Zeebergkaai in Aalst, zullen verwarmd worden met de restwarmte van de naburige glucose- en zetmeelfabrikant Tereos. Netbedrijf Fluvius en Tereos hebben, in samenwerking met de stad Aalst, hierover een 30-jarige overeenkomst gesloten. Ook met projectontwikkelaars Odebrecht en Groep Huyzentruyt sloot Fluvius een samenwerkingsovereenkomst af voor de levering van de bij Tereos afgenomen warmte. De aanleg van het warmtenet start wellicht in het najaar van 2023 om operationeel te zijn in 2024.