Een 3D-beeld van hoe het cashcenter er zal uitzien
Volledig scherm
PREMIUM
Een 3D-beeld van hoe het cashcenter er zal uitzien © Philippe SAMYN and PARTNERS, architects & engineers

Nationale Bank bouwt extreem beveiligde geldkluis van 27 meter hoog: “We kijken niet op een ton staal of kubieke meter beton”

RelegemIn Relegem, een deelgemeente van Asse, is vandaag de eerste symbolische steen gelegd van het nieuwe cashcenter van de Nationale Bank. Noem het gerust een groothandel waar banken hun geld halen om het vervolgens in omloop te brengen. Al dat geld komt in een gigantische kluis van 27 meter hoog. “Verschillende veiligheidsperimeters, een slotgracht en veel staal en beton moeten ongewenste gasten buiten houden”, zegt directeur Tim Hermans.

25 reacties

 • Jacques Mertens

  1 maand geleden
  Een aanslag op het milieu, op het weinige groen dat ons nog rest rond Brussel. Ook het landelijke karakter van Relegem gaat erdoor kapot. En dat allemaal in een tijd dat ze ons willen verplichten om nooit meer cash te betalen? Moesten de betonboeren nog vlug wat bijverdienen? Tim Hermans is van Open VLD. Geen stem meer van mij.
 • Lou Bakker

  1 maand geleden
  Geld wat in één jaar een klap minder waard geworden is. T'is de moeite.
 • Eddy Van den Buys

  1 maand geleden
  al de ministers en experts moeten toch ergens met hun geld terecht kunnen !! hun zakken zijn reeds "overvol"
 • Raoul Hoylaerts

  1 maand geleden
  betonstop heet dat.
 • gust van langenhove

  1 maand geleden
  Gewoon waanzin zo een gebouw in landbouwzone , ze vernielen de beste grond van ons land hoog moet waanzin en dat het groene beleid .terwijl in Brussel zo veel leeg staat in Vilvoorde staan de staal ovens al 20 jaar woeste grond .
 1. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.