Erwin Thielemans van dierencrematorium Incinera bij de installatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Thielemans van dierencrematorium Incinera bij de installatie. © Tom Vierendeels

Na cavia’s, honden en zelfs rivierkreeftje cremeert Incinera nu ook paarden: “As kan in urne van 4 kilogram mee naar huis”

ZellikIncinera uit Zellik biedt als eerste dierencrematorium in Vlaanderen de mogelijkheid om paarden te cremeren. Zaakvoerder Erwin Thielemans is al elf jaar actief met zijn dierencrematorium, maar een waardig afscheid bieden voor paarden was jarenlang niet mogelijk. Een wetswijziging bracht daar recent verandering in. “Jaarlijks cremeren we honderden dieren, van een rivierkreeft tot honden, katten en reeën”, luidt het.

0 reacties

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Rock Ternat mikt op duizenden bezoekers na aangekondigde versoepelingen
  PREMIUM
  Ternat

  Rock Ternat mikt op duizenden bezoekers na aangekon­dig­de versoepe­lin­gen

  De aangekondigde versoepelingen betekenen ook goed nieuws voor Rock Ternat dat dit jaar na zeven jaar onderbreking een doorstart wil maken. “We kunnen voor het ‘full blown-scenario’ gaan waardoor we 3.500 tot 5.000 bezoekers kunnen ontvangen”, vertelt voorzitter Lotte Van Gestel. “Maar alles is natuurlijk onder voorbehoud. Volgende week kunnen we misschien wel al de eerste naam op onze affiche onthullen.”
 3. Steven (35) van de N8M= is klaar om jullie opnieuw massaal te ontvangen: “Heb me 7 maanden haast letterlijk opgesloten, ik snak naar contact met klanten”
  PREMIUM
  Sint-Katherina-Lombeek
  1

  Steven (35) van de N8M= is klaar om jullie opnieuw massaal te ontvangen: “Heb me 7 maanden haast letterlijk opgesloten, ik snak naar contact met klanten”

  Steven De Loof (35), sinds oktober 2018 uitbater van café De Nachtmis in Sint-Katherina-Lombeek, kijkt reikhalzend uit naar aanstaande zaterdag. Zijn uitgebreid terras is sinds enkele dagen voor 95 procent volgeboekt, en hij kijkt ernaar uit weer aan de slag te kunnen. “Een ‘babbelke’ slaan met kameraden en ondertussen bezig zijn is toch waarvoor je cafébaas wordt?” Twee sluitingen en een burn-out kregen hem het afgelopen jaar dus gelukkig niet klein.
 4. Voor ‘t eerst in geschiedenis van De Sjoeters geen lustrumviering: “Normaal gingen we Flight 90 twee dagen afhuren”
  Opwijk

  Voor ‘t eerst in geschiede­nis van De Sjoeters geen lustrumvie­ring: “Normaal gingen we Flight 90 twee dagen afhuren”

  Amateurvoetbalploeg VK De Sjoeters uit Opwijk blaast deze maand veertig kaarsjes uit. De club telt maar liefst honderd spelers binnen de ringen. Elk lustrum wordt normaal gezien uitbundig gevierd binnen de club en dat was nu niet anders. Discotheek Flight 90 was afgehuurd voor een groot feest met spelers, bestuur en sympathisanten, maar de coronamaatregelen gooien roet in het eten. “Volgend jaar komt er een feest voor onze 40+1”, knipoog voorzitter Patrick De Smedt, die al even veel jaar voorzitter is.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype