Een ezel
Volledig scherm
Een ezel © Alexander Haezebrouck

Muilezel (20) voor rechter: “Ik weet van niets, was mijn bankkaart verloren”

Bavikhove / AsseEen 20-jarige jongeman uit Bavikhove moest zich woensdag verantwoorden op de rechtbank in Kortrijk omdat hij fungeerde als zogezegde muilezel of moneymule bij phishing. Eén slachtoffer verloor 1.000 euro dat op zijn pas geopende bankrekening terecht kwam. De jongeman ontkent iets met de feiten te maken te hebben.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Enorm veel afwezigheden in Dilbeekse scholen: “Bekijken of we eventueel scholen moeten sluiten”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Enorm veel afwezighe­den in Dilbeekse scholen: “Bekijken of we eventueel scholen moeten sluiten”

  Ook in Dilbeek werd gestart met de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar. Intussen kreeg al 35% van hen een eerste prikje, al daalt de opkomst week per week. Het onderwijs is na de kerstvakantie nog maar een week begonnen, en toch zitten de Dilbeekse scholen nu al in de problemen. Een groot lerarentekort én een enorme hoeveelheid afwezige leerlingen laten het gemeentebestuur niet veel keuze. Dag per dag wordt het bekeken: zit er een lokale sluiting van scholen aan te komen?